skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety z kurczaka z serem w piekarniku? Przygotuj wszystkie składniki. Do tego przepisu użyj schłodzonego fileta z kurczaka, ale jeśli kupiłeś mrożony, rozmrażaj go powoli w lodówce, aby smak mięsa był jak najbardziej zachowany. Wybierz dojrzałe, ale gęste pomidory, aby podczas pieczenia nie dawały nadmiaru soku i nie zepsuły wyglądu potrawy.
Krok 2:
Filet z kurczaka umyć i osuszyć serwetkami lub ręcznikami papierowymi.
Krok 3:
Pokrój każdy filet wzdłuż na 2 części i uderz młotkiem z obu stron.
Krok 4:
Posmaruj filety połową majonezu, posyp solą i przyprawami. Pozostaw do marynowania na 30 minut.
Krok 5:
Umyj pomidory, pokrój w półpierścienie.
Krok 6:
Ser (wybierz wysokiej jakości i taki, który Ci się podoba) zetrzyj na grubej tarce.
Krok 7:
Przenieś filety do wyłożonego pergaminem naczynia do pieczenia. Ułóż plastry pomidora na wierzchu.
Krok 8:
Posmaruj je pozostałym majonezem.
Krok 9:
Posyp każdy kawałek fileta startym serem. Umieść w piekarniku nagrzanym do 180°C na 35-40 minut, Czas pieczenia zależy od cech piekarnika.
nie można dodawać pomidorów do kotletów, ograniczając się tylko do sera, ale z pomidorami okazuje się smaczniejszy i bardziej soczysty. Spróbuj!
takie kotlety można podawać na świąteczny stół i gotować na rodzinny obiad. Danie jest dość uniwersalne i proste w przygotowaniu.
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g