Pizza z mięsem mielonym w piekarniku

bardzo piękne, bardzo smaczne i proste, wakacje każdego dnia! Domowa pizza z mięsem mielonym w piekarniku spodoba się wszystkim ze względu na swoją niezwykłość. Nadzienie jest przygotowywane w taki sam sposób, jak w przypadku sosu bolońskiego i okazuje się niezwykle soczyste, pachnące, satysfakcjonujące. Idealne śniadanie lub kolacja dla całej rodziny!
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 27 % 12 g
węglowodany 53 % 24 g
235 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pizzę z mięsem mielonym w piekarniku? Przygotuj produkty do ciasta. Włóż cukier do smaku, możesz się bez niego obejść lub zastąpić miodem. Najlepiej weź oliwę z oliwek, ale jeśli jej nie ma, wystarczy zwykła roślina.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podgrzej wodę do temperatury około 40 stopni - w dotyku powinna być przyjemnie ciepła, a nie gorąca. Zbyt gorąca woda zabije drożdże. Wlej wodę do miski, wlej do niej drożdże, dobrze wymieszaj trzepaczką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie włóż cukier, sól i oliwę z oliwek do wody. Ponownie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przesiej mąkę pszenną. Nie wysypuj całej mąki na raz. W zależności od jakości mąka może potrzebować mniej lub więcej. Zajęło mi to około 600 gramów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zacznij wyrabiać ciasto najpierw łyżką, a następnie ręką. Jeśli uważasz, że ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj mąkę. Ale schludniej - bardzo łatwo go przenieść, wtedy ryzykujesz twarde ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz przenieś ciasto na posypaną mąką powierzchnię roboczą. Zagnieść ręce na gładkie, jednolite ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż ciasto do miski, przykryj miskę pokrywką i pozostaw ciasto do wyrośnięcia na około 30 do 40 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy ciasto rośnie, przygotuj nadzienie. Mielona wołowina-wieprzowina. Pomidory wziąłem Cherry. Jako przyprawa-zioła kuchni włoskiej. Zamiast koncentratu pomidorowego zawsze biorę passatę pomidorową-startą miazgę. Może potrzebować trochę więcej, jak na twój gust.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Obierz cebulę, umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę lub cienkie paski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny. Rozłóż mięso mielone. Smaż mięso mielone przez kilka minut, mieszając szpatułką.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj posiekaną cebulę, sól,przyprawy do mielonego mięsa. Wymieszać.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż pastę pomidorową do mielonego mięsa. Dobrze wymieszaj. Przykryj patelnię pokrywką i smaż mięso mielone na małym ogniu przez około 5 minut. Skoncentruj się na swoim piecu, nie odchodź od niego, aby nic się nie paliło.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podczas smażenia mięsa zetrzyj ser na grubej tarce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ciasto w międzyczasie dobrze wyrosło - podwoiło swój rozmiar. Jeśli nie wyrosło, wymień drożdże.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przenieś ciasto na posypany mąką stół, zmiażdż je i zwiń w okrągły placek, który będzie pasował do przyszłej pizzy. Możesz rozwinąć nie tylko okrąg, ale także owal, kwadrat lub prostokąt.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Połóż mięso mielone równą warstwą na cieście.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Ułóż posiekane pomidory na wierzchu mięsa mielonego. Mam to Cherry, ale możesz wziąć inne, krojąc je w kółka.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posyp pizzę tartym serem. Możesz zmienić ilość sera według własnych upodobań.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Piecz pizzę w temperaturze około 200-220 stopni przez około 20-35 minut. Skoncentruj się na funkcjach piekarnika i wyglądzie pizzy. Smacznego!

ta liczba produktów daje dwie pizze.
Pizza z mięsem mielonym jest bardzo smaczna-soczysta, pikantna, lubiłem używać pomidorów cherry zamiast zwykłych.

ważne! Używając suchych drożdży należy pamiętać, że występują one w dwóch formach: aktywnej i natychmiastowej(przed użyciem przeczytaj uważnie instrukcję!).
aktywne suche drożdże przypominają zewnętrznie koraliki lub małe kulki. Przed zastosowaniem należy je wybudzić z"trybu uśpienia". W tym celu aktywne drożdże rozcieńcza się w ciepłej słodkiej wodzie, mleku lub serwatce. Powstałe bąbelki, piana lub" czapka " wskazują, że drożdże są gotowe do dalszego użycia. Aktywne suche drożdże należy doprowadzić do całkowitego rozpuszczenia w cieczy, w przeciwnym razie z powodu pozostałych ziaren ciasto może nie wzrosnąć, a wypieki zostaną zepsute (ziarna drożdży, które nie rozpuściły się w cieczy i dostały się do ciasta, nie rozproszą się same, co oznacza, że nie będą działać).
natychmiastowe suche drożdże są łatwiejsze w użyciu. Nie muszą być aktywowane przed użyciem. Takie drożdże wraz z innymi składnikami są po prostu dodawane do ciasta. W rezultacie Czas pieczenia jest skrócony.
należy również pamiętać, że oba rodzaje suchych drożdży mogą różnić się aktywnością u różnych producentów.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal / 100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal / 100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy