mięso mielone w sosie śmietanowym w piekarniku

proste, smaczne i pożywne danie na lunch lub kolację! Mięso mielone w sosie śmietanowym w piekarniku jest prostym zamiennikiem kotletów lub klopsików. A gotowanie zajmuje o rząd wielkości mniej czasu. Takie mięso mielone można uzupełnić dowolnym dodatkiem.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 70 % 23 g
węglowodany 6 % 2 g
257 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić mięso mielone w sosie śmietanowym w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Mięso mielone można stosować z dowolnego rodzaju mięsa. Biorę mieloną wieprzowinę. Wybierz ser według własnych upodobań. Wskazane jest, aby wziąć śmietanę 20%, aby nie była bardzo płynna.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę, opłucz w zimnej wodzie i drobno posiekaj. Rozgrzej patelnię, aż będzie gorąca i wlej trochę oleju roślinnego. Ułóż posiekaną cebulę i smaż przez minutę, aby była nieco bardziej przezroczysta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie włóż mięso mielone na patelnię do cebuli. Smaż wszystko razem przez 5-6 minut, aby mięso mielone trochę się zrumieniło.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Aby wlać śmietanę, włóż śmietanę do głębokiej miski i wymieszaj z wodą. W misce zetrzyj ser. Do smaku dodaj trochę soli i przyprawy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż smażone mięso mielone do naczynia do pieczenia. Nie ma potrzeby smarowania formy, ponieważ mięso mielone było smażone na oleju.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na farszu posyp trochę świeżych ziół. Może to być pietruszka, koperek lub szczypiorek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij mięso mielone przygotowaną śmietaną i serem. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mięso mielone w sosie śmietanowym jest gotowe! Podczas pieczenia w formie pojawi się trochę płynu. Ser lekko się zrumieni. Wyjmij formę z piekarnika, ułóż naczynie na talerzach i podawaj na gorąco. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem. 

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy