skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mięso mielone w sosie śmietanowym w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Mięso mielone można stosować z dowolnego rodzaju mięsa. Biorę mieloną wieprzowinę. Wybierz ser według własnych upodobań. Wskazane jest, aby wziąć śmietanę 20%, aby nie była bardzo płynna.
Krok 2:
Obierz cebulę, opłucz w zimnej wodzie i drobno posiekaj. Rozgrzej patelnię, aż będzie gorąca i wlej trochę oleju roślinnego. Ułóż posiekaną cebulę i smaż przez minutę, aby była nieco bardziej przezroczysta.
Krok 3:
Następnie włóż mięso mielone na patelnię do cebuli. Smaż wszystko razem przez 5-6 minut, aby mięso mielone trochę się zrumieniło.
Krok 4:
Aby wlać śmietanę, włóż śmietanę do głębokiej miski i wymieszaj z wodą. W misce zetrzyj ser. Do smaku dodaj trochę soli i przyprawy.
Krok 5:
Włóż smażone mięso mielone do naczynia do pieczenia. Nie ma potrzeby smarowania formy, ponieważ mięso mielone było smażone na oleju.
Krok 6:
Na farszu posyp trochę świeżych ziół. Może to być pietruszka, koperek lub szczypiorek.
Krok 7:
Napełnij mięso mielone przygotowaną śmietaną i serem. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 8:
Mięso mielone w sosie śmietanowym jest gotowe! Podczas pieczenia w formie pojawi się trochę płynu. Ser lekko się zrumieni. Wyjmij formę z piekarnika, ułóż naczynie na talerzach i podawaj na gorąco. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g