skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec Coho w piekarniku? Przygotuj produkty według listy. Jeśli twoja ryba jest zamrożona, rozmroź ją wcześniej. Możesz wziąć dowolną czerwoną rybę. Umyj ziemniaki i osusz bulwy. Obierz cebulę z łuski. Możesz wziąć dowolny twardy lub półstały ser. Majonez można zastąpić kwaśną śmietaną. Oprócz mielonego pieprzu możesz użyć dowolnych przypraw do ryb.
Krok 2:
Oczyść rybę z łusek, dobrze spłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój Coho na porcje - nie muszą być małe, aby ryba zachowała soczystość.
Krok 3:
Pieprz rybę, sól, pozwól jej trochę się położyć. Jeśli chcesz, możesz użyć cytryny. Ale nie podlewaj ryby sokiem, ale włóż cienkie plasterki cytryny do nacięć w miąższu ryby. Nie zrobiłam tego. Obierz ziemniaki. I pokrój go na cienkie plasterki. Pokrój obraną cebulę w półpierścienie.
Krok 4:
Posmaruj cienką warstwą oleju folię umieszczoną w naczyniu do pieczenia. Połóż warstwę ziemniaków i cebuli na folii.
Krok 5:
Umieść kawałki ryby na tej poduszce warzywnej. Przykryj je folią i włóż do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na około 20 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.
Krok 6:
Wyjmij rybę z piekarnika, zdejmij górną część folii.
Krok 7:
Posmaruj rybę majonezem.
Krok 8:
Połóż na rybie plasterek topiącego się twardego sera (u mnie kupieckiego) lub łyżkę startego twardego sera. Umieść formę z naczyniem w piekarniku na czas stopienia sera.
Krok 9:
Gdy ser się rozpuści, danie można podawać układając na talerzach razem z ziemniakami. Można to łatwo zrobić, chwytając porcję od dołu szeroką szpatułką. Smacznego!
Coho pieczony w piekarniku zgodnie z proponowanym przepisem nadaje się zarówno na świąteczny stół, jak i na zwykły obiad. Cienkie plasterki ziemniaków i krążki cebuli są podkładem dla tłustych ryb, a soczystość ryby jest zachowana dzięki futrze stopionego sera, aby ser nie zamienił się w skórkę pod nim na kawałek Coho nakłada się warstwę majonezu (lub tłustej śmietany). Danie lepiej podawać od razu - w tym momencie ryba jest szczególnie soczysta, ozdobiona ziołami i świeżymi warzywami. Smacznego!
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g
- Coho - 140 kcal/100g