ryba Coho pieczona w piekarniku

niezwykle smaczne, bardzo proste i łatwe, dla całej rodziny! Ryba Coho pieczona w piekarniku jest przygotowywana w prosty sposób. Dzięki poduszce warzywnej okazuje się soczysta,bogata i natychmiast z dodatkiem. W ten sposób możesz ugotować dowolną czerwoną rybę.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 18 g
tłuszcze 26 % 8 g
węglowodany 16 % 5 g
152 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec Coho w piekarniku? Przygotuj produkty według listy. Jeśli twoja ryba jest zamrożona, rozmroź ją wcześniej. Możesz wziąć dowolną czerwoną rybę. Umyj ziemniaki i osusz bulwy. Obierz cebulę z łuski. Możesz wziąć dowolny twardy lub półstały ser. Majonez można zastąpić kwaśną śmietaną. Oprócz mielonego pieprzu możesz użyć dowolnych przypraw do ryb.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść rybę z łusek, dobrze spłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój Coho na porcje - nie muszą być małe, aby ryba zachowała soczystość.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieprz rybę, sól, pozwól jej trochę się położyć. Jeśli chcesz, możesz użyć cytryny. Ale nie podlewaj ryby sokiem, ale włóż cienkie plasterki cytryny do nacięć w miąższu ryby. Nie zrobiłam tego. Obierz ziemniaki. I pokrój go na cienkie plasterki. Pokrój obraną cebulę w półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj cienką warstwą oleju folię umieszczoną w naczyniu do pieczenia. Połóż warstwę ziemniaków i cebuli na folii.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść kawałki ryby na tej poduszce warzywnej. Przykryj je folią i włóż do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na około 20 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmij rybę z piekarnika, zdejmij górną część folii.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj rybę majonezem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż na rybie plasterek topiącego się twardego sera (u mnie kupieckiego) lub łyżkę startego twardego sera. Umieść formę z naczyniem w piekarniku na czas stopienia sera.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy ser się rozpuści, danie można podawać układając na talerzach razem z ziemniakami. Można to łatwo zrobić, chwytając porcję od dołu szeroką szpatułką. Smacznego!

Coho pieczony w piekarniku zgodnie z proponowanym przepisem nadaje się zarówno na świąteczny stół, jak i na zwykły obiad. Cienkie plasterki ziemniaków i krążki cebuli są podkładem dla tłustych ryb, a soczystość ryby jest zachowana dzięki futrze stopionego sera, aby ser nie zamienił się w skórkę pod nim na kawałek Coho nakłada się warstwę majonezu (lub tłustej śmietany). Danie lepiej podawać od razu - w tym momencie ryba jest szczególnie soczysta, ozdobiona ziołami i świeżymi warzywami. Smacznego!

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal / 100g
  • Coho - 140   kcal/100g

Podobne przepisy