skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec piersi z kurczaka z grzybami, pomidorami i serem? Przygotuj do tego wszystkie niezbędne składniki. Możesz użyć dowolnych grzybów. Będę gotować ze świeżych pieczarek. Weź ser, który łatwo zetrzeć. Jeśli cebula jest mała, weź kilka cebul. Jeśli duży, wystarczy jeden.
Krok 2:
Najpierw obierz cebulę i opłucz ją w zimnej wodzie. Następnie drobno posiekaj. Pieczarki opłucz, obierz i pokrój na kawałki. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i podgrzej, aż będzie gorący. Na patelnię włożyć posiekaną cebulę i pieczarki. Smaż wszystko razem przez 3-4 minuty. Mieszaj od czasu do czasu, aby nic się nie przypaliło. Grzyby można lekko posolić.
Krok 3:
Pokrój filety z piersi kurczaka wzdłuż, aby uzyskać takie duże kawałki. Pokonaj każdy kawałek młotkiem kuchennym. Nie musisz mocno bić, ponieważ mięso z kurczaka jest bardzo delikatne i łatwo je uszkodzić.
Krok 4:
Przykryj blachę do pieczenia pergaminem i ułóż ubite kawałki kurczaka. Posmaruj każdy kawałek majonezem. Posyp je trochę solą i przyprawami. Jako przyprawę używam papryki.
Krok 5:
Następnie ułóż smażone grzyby.
Krok 6:
Umyj pomidory i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż pokrojone pomidory na grzybach.
Krok 7:
Zetrzyj ser i posyp nim piersi z kurczaka. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 40 minut. Skoncentruj się na piekarniku sowy.
Krok 8:
Podczas pieczenia kurczaka pojawi się sok. Ser na powierzchni stopi się i lekko zrumieni. Wyjmij gotowe piersi z piekarnika,przenieś na talerz i podawaj.
Krok 9:
Możesz uzupełnić porcję świeżymi warzywami. Smacznego!
pieczarki można zastąpić borowikami lub masłem, ale weź pod uwagę różnicę w konsystencji i czasie gotowania.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g