skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić filet z kurczaka z ananasem w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Filety można pobierać zarówno z piersi, jak i uda. Z piersi będzie chudszy. Ananasy będą pasować zarówno do pierścieni, jak i kawałków, nadal będą musiały zostać pokrojone. Weź ser, który dobrze się topi. Z przypraw najlepiej nadaje się Curry, po prostu go nie znalazłem, kosztowałem go solą i pieprzem. Inne jasne przyprawy mogą przyciągnąć uwagę do siebie, aw tym naczyniu jest już wystarczająco dużo akcentów. Ale Curry radzę.
Krok 2:

Umyj filety zimną wodą i dobrze osusz ręcznikami papierowymi. Pokrój każdy filet (jeśli wziąłeś pierś) na trzy steki o tej samej grubości. Pokonaj je przez folię lub torbę. Po co przez nich? Aby jak najmniej uszkodzić delikatne mięso z kurczaka podczas ubijania. Plus mniej rozprysków. Sól i pieprz każdy kawałek.
Krok 3:

Ananasy wyjmij ze słoika i pokrój na małe kawałki o wielkości około dwóch centymetrów.
Krok 4:

Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 5:

Weź blachę do pieczenia lub duże naczynie do pieczenia. Wyłóż go pergaminem. Ułóż steki z fileta z kurczaka, możesz dość ciasno do siebie, jeśli kształt nie jest bardzo duży. Mam dużą blachę do pieczenia, okazało się szerokie. O papierze powiem osobno kilka słów. Nie podobało mi się gotowanie na nim, lepiej wziąć folię lub w ogóle nic nie położyć. Mięso trochę przykleiło się do papieru, a ona sama zmokła od soku.
Krok 6:

Posmaruj każdy kawałek odrobiną majonezu.
Krok 7:

Ułóż równomiernie wszystkie ananasy.
Krok 8:

Posyp kawałki serem.
Krok 9:

Piecz filety z kurczaka w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45 minut na złoty kolor.
to danie stało się już ukoronowaniem mojego repertuaru dań z fileta z kurczaka. Bardzo udane połączenie słodyczy i słonego smaku! Można go jeść zarówno na gorąco, jak i na zimno. Filet nie jest całkowicie suchy, ale wręcz przeciwnie, soczysty i miękki.
kiedyś gotowałem z krążkami ananasa, ale z kawałkami bardziej mi się podobało-wygodniej jest jeść.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g





