szaszłyki z kurczaka z cebulą w piekarniku

rumiany, aromatyczny i łagodny szaszłyk z kurczaka z cebulą w majonezie. Szaszłyki z kurczaka są miękkie, dobrze i szybko smażone. Taki kebab można przygotować nie tylko w naturze, ale także na stole przdninnym ze świeżymi warzywami.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 16 g
tłuszcze 27 % 7 g
węglowodany 12 % 3 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na duże kawałki, posypać przyprawami do kurczaka i zalać majonezem.
2. Cebulę pokroić w krążki i wymieszać z kurczakiem w majonezie.
3. Pozostaw filet z kurczaka z cebulą do marynowania w majonezie z przyprawami przez co najmniej godzinę, możesz dłużej.
4. Możesz smażyć szaszłyki z kurczaka zarówno na węglu drzewnym w naturze, jak iw domu, używając elektrycznego szaszłyka, a także piekarnika lub kuchenki mikrofalowej z funkcją grillowania. Ugotujemy szaszłyki na grillu, w tym celu przygotowane kawałki kurczaka z cebulą, obficie posmarowane majonezem, należy ułożyć na ruszcie.
5. Szaszłyki z kurczaka gotować w mikrofalówce przez 10 minut, a następnie grillować przez 5 minut z każdej strony. Jeśli gotujesz w piekarniku, piecz w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut, aż się zrumieni.
6. Gorący rumiany szaszłyk z kurczaka z cebulą przełożyć na półmisek, posypać świeżymi posiekanymi ziołami i natychmiast podać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy