skład / składniki
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na duże kawałki, posypać przyprawami do kurczaka i zalać majonezem.
2. Cebulę pokroić w krążki i wymieszać z kurczakiem w majonezie.
3. Pozostaw filet z kurczaka z cebulą do marynowania w majonezie z przyprawami przez co najmniej godzinę, możesz dłużej.
4. Możesz smażyć szaszłyki z kurczaka zarówno na węglu drzewnym w naturze, jak iw domu, używając elektrycznego szaszłyka, a także piekarnika lub kuchenki mikrofalowej z funkcją grillowania. Ugotujemy szaszłyki na grillu, w tym celu przygotowane kawałki kurczaka z cebulą, obficie posmarowane majonezem, należy ułożyć na ruszcie.
5. Szaszłyki z kurczaka gotować w mikrofalówce przez 10 minut, a następnie grillować przez 5 minut z każdej strony. Jeśli gotujesz w piekarniku, piecz w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut, aż się zrumieni.
6. Gorący rumiany szaszłyk z kurczaka z cebulą przełożyć na półmisek, posypać świeżymi posiekanymi ziołami i natychmiast podać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g