przepiórki (przepiórki) pieczone w piekarniku

delikatne, chrupiące pieczone przepiórki! Mięso przepiórcze jest źródłem witamin i przydatnych pierwiastków śladowych. Bardzo przydatne w żywieniu dietetycznym, dzieci. Chcesz rozpieszczać siebie i gości? Przygotuj przepiórkę z ziemniakami do dekoracji!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 25 % 8 g
199 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec przepiórkę w piekarniku?. Przygotuj wszystkie składniki. umyj ziemniaki pod bieżącą wodą szczotką,obierz. Umyj przepiórkę i osusz ręcznikami papierowymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na talerz wlej sól, mielony pieprz i zmielony liść laurowy. Wydaje mi się, że taki prosty zestaw przypraw jest samowystarczalny, ale jeśli chcesz, możesz dodać lub usunąć przyprawy według własnych upodobań.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przetrzyj tusze przepiórcze przyprawami na zewnątrz i wewnątrz. Wstaw do lodówki na kilka godzin do marynowania.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy przepiórki zostaną marynowane, włącz piekarnik, aby podgrzać o 180 stopni (około 10 do 20 minut przed rozpoczęciem pieczenia). Pokrój ziemniaki na ćwiartki, włóż do naczynia do pieczenia lekko nasmarowanego olejem roślinnym o wysokiej temperaturze dymienia, solą i pieprzem do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż ptaki na ziemniakach, w razie potrzeby lekko posmaruj tusze majonezem. Włóż formę do piekarnika na około godzinę (skup się na funkcjach piekarnika). W tym procesie możesz raz odwrócić tusze, a 5 minut przed końcem gotowości (jeśli jest w piekarniku) włącz tryb "grill", aby uzyskać apetyczną skórkę))

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż gotowe przepiórki z ziemniakami na talerzach. Podawaj ze świeżymi warzywami lub dowolną sałatką według własnego gustu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wzywamy domowników do stołu i zaskakujemy! Smak jest po prostu pyszny!Smacznego!

czas gotowania jest wskazany bez czasu marynowania. Wszystko według Twojego gustu. Gotuj z przyjemnością!

do tego przepisu wystarczy każda forma odporna na ciepło. Jeśli używasz formy silikonowej, nie musisz smarować jej olejem. Ale lepiej jest lekko nasmarować metalowe, ceramiczne lub szklane naczynia olejem roślinnym, aby naczynie się nie przypaliło.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przepiórka - 239   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy