skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wieprzowinę pod futrem ziemniaczanym z serem? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Obierz ziemniaki i spłucz je z brudu. Jeśli wieprzowina jest zamrożona, należy ją wcześniej wyjąć z zamrażarki, aby rozmroziła się w temperaturze pokojowej. Wybierz mięso bez kości.
Krok 2:
Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę. Może to być szkło, metal lub ceramika. Lekko posmaruj spód formy olejem roślinnym. Pokrój wieprzowinę na kawałki i ułóż równomiernie na dnie przygotowanej formy. Posyp mięso solą i przyprawami.
Krok 3:
Obierz cebulę, opłucz w zimnej wodzie i pokrój w półpierścienie lub trochę mniejsze. Połóż posiekaną cebulę na powierzchni mięsa.
Krok 4:
Zetrzyj surowe ziemniaki na grubej tarce.
Krok 5:
Nie zostawiaj startego ziemniaka na długo, bo zacznie ciemnieć. Natychmiast ułóż starte ziemniaki na powierzchni mięsa i równomiernie je rozprowadź. Trochę soli.
Krok 6:
Pokrój umyte pomidory na pół i usuń łodygę. Następnie pokrój pomidory w plastry. Ułóż pokrojone plastry pomidora na ziemniakach.
Krok 7:
Nałóż górną warstwę na starty ser. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 45 do 50 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem. Jeśli nie chcesz, aby ser się rumienił, posyp go pod koniec pieczenia. Wtedy po prostu trochę się stopi.
Krok 8:
Mięso pod futrem z serem jest gotowe! Wyjmij formę z piekarnika i ułóż naczynie na talerzach. podawaj na gorąco.
Krok 9:
Okazuje się bardzo smaczny i satysfakcjonujący! Smacznego!
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g