mięso wieprzowe pod futrem ziemniaczanym z serem w piekarniku

bardzo smaczne, bardzo proste i łatwe, święto każdego dnia! Wieprzowina pod futrem ziemniaczanym z serem jest pieczona w piekarniku tak szybko, że można ją ugotować pod presją czasu. Przygotowujesz jedzenie, a następnie danie gotuje się samo! Proste, szybkie i gustowne!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 7 g
tłuszcze 35 % 9 g
węglowodany 38 % 10 g
146 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wieprzowinę pod futrem ziemniaczanym z serem? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Obierz ziemniaki i spłucz je z brudu. Jeśli wieprzowina jest zamrożona, należy ją wcześniej wyjąć z zamrażarki, aby rozmroziła się w temperaturze pokojowej. Wybierz mięso bez kości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę. Może to być szkło, metal lub ceramika. Lekko posmaruj spód formy olejem roślinnym. Pokrój wieprzowinę na kawałki i ułóż równomiernie na dnie przygotowanej formy. Posyp mięso solą i przyprawami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę, opłucz w zimnej wodzie i pokrój w półpierścienie lub trochę mniejsze. Połóż posiekaną cebulę na powierzchni mięsa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj surowe ziemniaki na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nie zostawiaj startego ziemniaka na długo, bo zacznie ciemnieć. Natychmiast ułóż starte ziemniaki na powierzchni mięsa i równomiernie je rozprowadź. Trochę soli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój umyte pomidory na pół i usuń łodygę. Następnie pokrój pomidory w plastry. Ułóż pokrojone plastry pomidora na ziemniakach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nałóż górną warstwę na starty ser. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 45 do 50 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem. Jeśli nie chcesz, aby ser się rumienił, posyp go pod koniec pieczenia. Wtedy po prostu trochę się stopi.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mięso pod futrem z serem jest gotowe! Wyjmij formę z piekarnika i ułóż naczynie na talerzach. podawaj na gorąco.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Okazuje się bardzo smaczny i satysfakcjonujący! Smacznego!

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy