skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto francuskie z mięsem? Przygotuj produkty do nadzienia. Mięso mielone jest odpowiednie dla każdego, mam wieprzowinę i wołowinę, możesz wziąć kurczaka, indyka, wołowinę, wieprzowinę. Weź surowy wędzony lub gotowany wędzony boczek. Mam pomidory koktajlowe, ale zwykłe, ser — dowolny, twardy, półtwardy, miękki.
Krok 2:
Jak zrobić nadzienie? Rozgrzej olej roślinny na patelni. Połóż na nim mięso mielone i ciągle mieszając smaż na umiarkowanym ogniu, aż będzie ugotowane. Zajmie to około 15 minut.
Krok 3:
Na koniec dodaj zioła prowansalskie, mielony pieprz i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie usuń patelnię z ognia.
Krok 4:
Pokrój boczek w cienkie plasterki.
Krok 5:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 6:
Umyj pomidory i pokrój w plasterki.
Krok 7:
Przygotuj sos. Koncentrat pomidorowy w tym przepisie można zastąpić puree pomidorowym lub keczupem.
Krok 8:
Jak zrobić sos? Połącz koncentrat pomidorowy z majonezem i mieszaj, aż będzie gładki.
Krok 9:
Do ciast potrzebujemy ciasta francuskiego lub drożdżowego (lepiej w talerzach-wygodniej jest rozmrażać i zwijać) oraz oleju roślinnego do smarowania pergaminu. Wstępnie rozmrozić ciasto, przenosząc je z zamrażarki na dolną półkę lodówki. Nie zapomnij podzielić go na talerze, aby się nie sklejały.
Krok 10:
Rozwałkuj każdą płytkę rozmrożonego ciasta na posypanej mąką powierzchni, aby utworzyć dwa identyczne prostokąty.
Krok 11:
Połóż pierwszy arkusz ciasta na blasze do pieczenia pokrytej naoliwionym pergaminem i zrób niskie boki. Posmaruj ciasto sosem. Chciałem, żeby ciasto było wysokie, więc włożyłem ciasto do naczynia do pieczenia.
Krok 12:
Rozłóż mięso mielone równomiernie na wierzchu.
Krok 13:
Połóż krążki pomidorów na mielonym mięsie.
Krok 14:
Ułóż plastry bekonu na wierzchu.
Krok 15:
Posyp wszystko startym serem.
Krok 16:
Przykryj ciasto drugą warstwą ciasta i ściśnij krawędzie. Piec ciasto w rozgrzanym piekarniku 180C przez 20-25 minut, aż powstanie złoty kolor. Gotowe ciasto lekko ostudzić, pokroić na kawałki i podawać. Smacznego!
przepis na to ciasto wymyśliłem w 2012 roku. Chciałem czegoś takiego jak pizza, ale jednocześnie było więcej obfitego nadzienia. W trakcie tego procesu zdecydowano, że nadzienie należy przykryć drugą warstwą ciasta, aby mięso mielone nie było zbyt suche. Tak wyszło zamknięte ciasto. Od tego czasu upiekłam go jeszcze kilka razy. I w końcu zebrałem się, aby sfilmować cały proces dla naszej strony internetowej.
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal / 100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal / 100g