skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec pierś z kurczaka w rękawie w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Wziąłem schłodzoną pierś, ale można było użyć gotowego fileta. Jeśli twój kurczak jest zamrożony, rozmroź go, przenosząc go z zamrażarki na dolną półkę lodówki. Ilość i zestaw przypraw zmieniaj według własnych upodobań i pragnień.
Krok 2:
Umyj kurczaka i osusz ręcznikami papierowymi. Jeśli masz, tak jak ja, pierś, zdejmij ją ze skóry. Następnie ostrym nożem oddziel mięso od kości. Nie wyrzucaj kości — świetnie nadają się do bulionu.
Krok 3:
Przetrzyj filety z piersi kurczaka słodką papryką i solą po obu stronach. Posypać suchymi przyprawami. Pozostaw kurczaka w tej formie na 20 minut, aby nasycił się aromatami przypraw.
Krok 4:
Weź rękaw do pieczenia, złóż w nim pierś. Zawiąż końce rękawa węzłem lub specjalnymi krawatami dołączonymi do rękawa.
Krok 5:
Odciąłem końce krawatów i torby, aby nie przeszkadzały podczas pieczenia. Wykałaczką wykonaj kilka nakłuć w rękawie, aby wydobyć nadmiar pary.
Krok 6:
Ułóż rękaw z kurczakiem w odpowiedniej formie lub po prostu na blasze do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200°C, tryb góra-dół. Piecz pierś przez około 30 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.
Krok 7:
Wyjmij gotową pierś z piekarnika. Wytnij rękaw i podawaj z dowolnym dodatkiem.
Krok 8:
Taka pierś jest bardzo smaczna i zimna. Może być stosowany zamiast kiełbasy do kanapek i sałatek. Robię z takim kurczakiem domowej roboty & quot; Cezar.
w przypadku tego przepisu lepiej nie brać mrożonego, ale świeżego mięsa, w przeciwnym razie gotowe mięso może być suche.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g