pierś z kurczaka w rękawie pieczona w piekarniku

zdrowe, łatwe, pyszne, na obiad dla całej rodziny! Pierś z kurczaka pieczona w rękawie w piekarniku jest przygotowywana bardzo prosto i szybko. Rękaw pomaga zachować soczystość i smak mięsa bez użycia oleju. To sprawia, że kurczak jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 82 % 23 g
tłuszcze 11 % 3 g
węglowodany 7 % 2 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec pierś z kurczaka w rękawie w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Wziąłem schłodzoną pierś, ale można było użyć gotowego fileta. Jeśli twój kurczak jest zamrożony, rozmroź go, przenosząc go z zamrażarki na dolną półkę lodówki. Ilość i zestaw przypraw zmieniaj według własnych upodobań i pragnień.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj kurczaka i osusz ręcznikami papierowymi. Jeśli masz, tak jak ja, pierś, zdejmij ją ze skóry. Następnie ostrym nożem oddziel mięso od kości. Nie wyrzucaj kości — świetnie nadają się do bulionu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przetrzyj filety z piersi kurczaka słodką papryką i solą po obu stronach. Posypać suchymi przyprawami. Pozostaw kurczaka w tej formie na 20 minut, aby nasycił się aromatami przypraw.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź rękaw do pieczenia, złóż w nim pierś. Zawiąż końce rękawa węzłem lub specjalnymi krawatami dołączonymi do rękawa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Odciąłem końce krawatów i torby, aby nie przeszkadzały podczas pieczenia. Wykałaczką wykonaj kilka nakłuć w rękawie, aby wydobyć nadmiar pary.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż rękaw z kurczakiem w odpowiedniej formie lub po prostu na blasze do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200°C, tryb góra-dół. Piecz pierś przez około 30 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij gotową pierś z piekarnika. Wytnij rękaw i podawaj z dowolnym dodatkiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Taka pierś jest bardzo smaczna i zimna. Może być stosowany zamiast kiełbasy do kanapek i sałatek. Robię z takim kurczakiem domowej roboty & quot; Cezar.

w przypadku tego przepisu lepiej nie brać mrożonego, ale świeżego mięsa, w przeciwnym razie gotowe mięso może być suche.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy