skład / składniki
metoda gotowania
główny proces przekształcania mięsa w idealne danie odbywa się w piekarniku, więc zaczynamy od włączenia go do podgrzania o 170 stopni.
lepiej jest wziąć wołowinę najwyższej jakości, polędwica jest idealna, ale możesz po prostu mieć miąższ. Jeśli mięso ma folie lub tkankę łączną, należy je usunąć, pozostanie sztywne i może zepsuć wrażenie Dania.
myjemy mięso pod bieżącą wodą, suszymy i kroimy na małe kawałki. Patelnię, którą można następnie włożyć do piekarnika, postawić na średnim ogniu, wlać oliwę z oliwek i usmażyć mięso. Jeśli nie ma takiej patelni, przed wejściem do piekarnika przenosimy przedmiot do garnka lub naczynia do pieczenia.
bardzo ważne jest, aby mięso nie było duszone, a mianowicie smażone. Aby to zrobić, włóż kawałki do jednej warstwy, usmaż, przenieś na talerz i przejdź do następnej porcji, aż rozgotujemy całe mięso.
obierz cebulę i czosnek, umyj i pokrój w drobną kostkę. Wysyłamy na patelnię i smażymy przez około trzy minuty, ciągle mieszając szpatułką, aby kawałki mięsa pozostały z dna i dostały się do sosu.
zwracamy mięso na patelnię, dodajemy do niego bulion, koncentrat pomidorowy, ocet balsamiczny, tymianek, liść laurowy, sól i pieprz. Mieszaj, aż będzie gładka. Wlej mąkę do mięsa, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki, bardzo trudno będzie się ich pozbyć w przyszłości.
aby uzupełnić smak, możesz dodać wytrawne czerwone wino. Alkohol wyparuje podczas obróbki cieplnej, pozostanie tylko odcień smaku. Jeśli wino nie jest używane, dodaj taką samą ilość bulionu, aby uzupełnić ilość płynu.
zamknij pokrywkę i wyślij do piekarnika na 2 godziny. W tym czasie mięso stanie się miękkie i delikatne, a sos wystarczająco zgęstnieje. W tym czasie obieramy ziemniaki i marchewki. Pokrój warzywa na duże kawałki.
po dwóch godzinach dodaj ziemniaki i marchewkę do naczynia, wymieszaj, Wyślij do piekarnika na kolejne 30 minut, aż warzywa będą gotowe. Udekoruj gotowe danie posiekaną natką pietruszki i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g
- Polędwica wołowa - 324 kcal/100g