skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec wieprzowinę z majonezem w piekarniku? Przygotuj niezbędne produkty. Do gotowania odpowiednia jest szynka, polędwica lub filet.
Krok 2:
Umyj mięso, osusz. Oczyść mięso z nadmiaru tłuszczu i ewentualnych żył. Pokrój mięso na małe kawałki w przestronnej misce.
Krok 3:
Czosnek obrać, umyć. Zmiel czosnek na drobnej tarce. Możesz drobno posiekać czosnek lub przejść przez prasę.
Krok 4:
Posolić mięso, dodać posiekany czosnek, chmiel-suneli i paprykę.
Krok 5:
Wszystko dobrze wymieszaj. Jeśli pozwala na to czas, możesz zostawić mięso na pół godziny, aby nasiąkło przyprawami.
Krok 6:
Umyj wstępnie obraną cebulę. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
Krok 7:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym. Włóż kawałki mięsa do formy.
Krok 8:
Rozłóż posiekaną cebulę równomiernie na mięsie.
Krok 9:
Posmaruj mięso cebulą majonezem. Piecz wieprzowinę w piekarniku nagrzanym do 190C przez około 45 minut. Czas gotowania może różnić się od wskazanego, ponieważ zależy od indywidualnych cech piekarnika. Dlatego skup się na swojej technice.
Krok 10:
Gotowość mięsa można sprawdzić, przekłuwając kawałek widelcem lub drewnianym szpikulcem. Jeśli mięso jest miękkie, danie jest gotowe i można je wyjąć. Jeśli wierzch jest przedwcześnie zarumieniony, a mięso jest nadal wilgotne, przykryj patelnię warstwą folii i piecz do miękkości.
Krok 11:
Podawaj wieprzowinę zapiekaną z majonezem do dowolnego przystawki. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g