wieprzowina w piekarniku z majonezem

bardzo łatwe, bardzo proste! Na dzień powszedni i wakacje! Wieprzowina w piekarniku z majonezem jest bardzo miękka i soczysta, z wyraźnym aromatem przypraw i przypraw. Pieczenie jest niezwykle proste, zajmie nie więcej niż godzinę-a pyszne gorące można podać do stołu! Co więcej, z dowolnym dodatkiem!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 13 g
tłuszcze 59 % 22 g
węglowodany 5 % 2 g
260 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec wieprzowinę z majonezem w piekarniku? Przygotuj niezbędne produkty. Do gotowania odpowiednia jest szynka, polędwica lub filet.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj mięso, osusz. Oczyść mięso z nadmiaru tłuszczu i ewentualnych żył. Pokrój mięso na małe kawałki w przestronnej misce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Czosnek obrać, umyć. Zmiel czosnek na drobnej tarce. Możesz drobno posiekać czosnek lub przejść przez prasę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posolić mięso, dodać posiekany czosnek, chmiel-suneli i paprykę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dobrze wymieszaj. Jeśli pozwala na to czas, możesz zostawić mięso na pół godziny, aby nasiąkło przyprawami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umyj wstępnie obraną cebulę. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym. Włóż kawałki mięsa do formy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż posiekaną cebulę równomiernie na mięsie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posmaruj mięso cebulą majonezem. Piecz wieprzowinę w piekarniku nagrzanym do 190C przez około 45 minut. Czas gotowania może różnić się od wskazanego, ponieważ zależy od indywidualnych cech piekarnika. Dlatego skup się na swojej technice.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowość mięsa można sprawdzić, przekłuwając kawałek widelcem lub drewnianym szpikulcem. Jeśli mięso jest miękkie, danie jest gotowe i można je wyjąć. Jeśli wierzch jest przedwcześnie zarumieniony, a mięso jest nadal wilgotne, przykryj patelnię warstwą folii i piecz do miękkości.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podawaj wieprzowinę zapiekaną z majonezem do dowolnego przystawki. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy