skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kurczaka w boczku w piekarniku? Bardzo proste, szybkie i niedrogie danie. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Zamiast fileta z kurczaka możesz użyć dowolnych innych części kurczaka: nóg, ud, nóg. Weź również boczek do smaku: wędzony na surowo lub wędzony na twardo.
Krok 2:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć. Pokrój każdy filet na pół. Jeśli filet jest duży, to na 3 części.
Krok 3:
Posyp kurczaka przyprawami do kurczaka i wymieszaj. Zamiast gotowej mieszanki przypraw można posypać Curry, papryką, suchym czosnkiem, solą i pieprzem do smaku.
Krok 4:
W kapuście usuń górne uszkodzone liście, usuń łodygę. Posiekaj kapustę. Aby danie było bardziej satysfakcjonujące, możesz dodać pokrojone w kostkę ziemniaki do kapusty.
Krok 5:
W naczyniu do pieczenia włóż kapustę. Rozłóż kawałki kurczaka na wierzchu. Ułóż plastry boczku na kurczaku. Jeśli plastry są długie, możesz zawinąć w nie kurczaka.
Krok 6:
Teraz przygotuj wypełnienie. Jogurt potrzebuje naturalnego, bez dodatków, jakiejkolwiek zawartości tłuszczu. Możesz zastąpić koncentrat pomidorowy keczupem. Wymień te przyprawy na gotowe suche przyprawy do duszonej kapusty.
Krok 7:
W szklance połącz wodę, jogurt, koncentrat pomidorowy, paprykę, cukier, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Napełnij kapustę mieszanką pomidorowo-jogurtową. Piecz kurczaka w boczku z kapustą w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 45-50 minut, aż kurczak i kapusta będą gotowe. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g