skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić klopsiki z serem w sosie śmietanowym? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Mięso można wybrać dowolne. Będzie smaczniejszy, jeśli użyjesz dwóch rodzajów mięsa, na przykład wieprzowiny i kurczaka. Napełnij Bochenek mlekiem i pozostaw na chwilę.
Krok 2:
Mięso przewiń przez maszynkę do mięsa i zamień je w mięso mielone. Obierz cebulę, opłucz w zimnej wodzie i drobno posiekaj. Włóż mięso mielone do miski i dodaj do niego cebulę i jajko.
Krok 3:
Dodaj trochę soli i przypraw. W razie potrzeby możesz dodać trochę czosnku. Wyciśnij Bochenek mleka i dodaj do miski z mielonym mięsem. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i ubij masę mięsną na dnie miski. Po prostu wrzuć mięso mielone do miski. Jest to konieczne, aby masa mięsna stała się gęstsza, a produkty z niej nie rozpadały się podczas gotowania.
Krok 4:
Z masy mięsnej mokrymi rękami uformuj duże kulki i włóż kawałek sera do każdej kulki. Następnie zamknij ser i zwinąć piłkę mocniej.
Krok 5:
Do pieczenia można użyć dowolnej formy żaroodpornej. Może to być metal, szkło lub ceramika. Nasmaruj dno i boki miski olejem roślinnym i włóż do niej wszystkie powstałe klopsiki.
Krok 6:
W osobnej misce połącz koncentrat pomidorowy ze śmietaną i dodaj wodę.
Krok 7:
Polej klopsiki powstałym sosem. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 40 do 50 minut. Podczas pieczenia skup się na piekarniku.
Krok 8:
Gotowe klopsiki lekko się zrumienią, a niektóre mogą wyglądać jak stopiony ser. Wyjmij formę z piekarnika ułóż klopsiki na talerzach.
Krok 9:
Takie klopsiki można uzupełnić dowolnym dodatkiem lub świeżymi warzywami. Smacznego!
sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zwijać?"
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g