skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Będziemy potrzebować minimum składników. Pamiętaj, aby wziąć ciasto drożdżowe.
Krok 2:
Stół i wałek do ciasta posyp mąką. Rozwałkuj ciasto o grubości około 5 mm i pokrój w kwadraty, aby uzyskać 8 półfabrykatów. Pozostaw ciasto trochę do wyrośnięcia i sam zajmij się nadzieniem.
Krok 3:
Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać.
Krok 4:
Włóż cebulę do miski, Posol i lekko ją zmiażdż, aby cebula stała się bardziej aromatyczna. Jeśli cebula jest twarda, musisz ją dokładnie zmiażdżyć.
Krok 5:
Rozdrobnij jajko (możesz użyć krajalnicy do jajek)
Krok 6:
I dodaj jajko do cebuli. Wymieszać.
Krok 7:
Dopraw majonezem. Spróbować. Nadzienie powinno być słonawe. W razie potrzeby dodaj sól.
Krok 8:
Umieść nadzienie na środku przedmiotu obrabianego.
Krok 9:
Złóż półfabrykat na pół w trójkąt. Ściśnij krawędzie.
Krok 10:
Ułóż placki na natłuszczonej blasze do pieczenia. Niech ciasto wyrośnie przez 15 do 20 minut. Nakłuć widelcem, aby paszteciki nie pękły podczas pieczenia. Nie musisz niczego smarować. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 do 20 minut, aż się zrumieni.
Krok 11:
Placki są puszyste, miękkie, z charakterystyczną chrupiącą skórką. Smacznego.
możesz pokroić ciasto na 12 prostokątnych półfabrykatów, złożyć je na pół, aby uzyskać małe prostokątne ciasta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g