pierś z kurczaka w kefirze w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Uwolnij pierś z kurczaka ze skóry i kości
Krok 3:
Kroimy na porcje jak kotlety
Krok 4:
Solim
Krok 5:
Dodaj ulubione przyprawy - dziś mam bazylię, kurkumę, imbir i paprykę
Krok 6:
Czosnek
Krok 7:
Każdy kawałek dobrze pocieramy solą i przyprawami
Krok 8:
Wlać kefiry, wymieszać i pozostawić do marynowania przez 30 minut do 2 godzin
Krok 9:
Piec w 180 stopniach przez 30 minut
Krok 10:
Pierś z kurczaka w kefirze jest gotowa!
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Proszek imbirowy - 335 kcal/100g