pierś z kurczaka w kefirze w piekarniku

dietetyczne bardzo delikatne smaczne i aromatyczne danie. Możesz jeść smacznie nawet na diecie. Dzięki marynowaniu i pieczeniu w kefirze filet z kurczaka jest szczególnie delikatny i soczysty, a dobrze dobrane przyprawy nadają mięsu niepowtarzalny aromat. Każdy będzie pasował do takiej piersi, a świeże warzywa i zioła uzupełnią posiłek
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 82 % 18 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 9 % 2 g
95 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Uwolnij pierś z kurczaka ze skóry i kości

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kroimy na porcje jak kotlety

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Solim

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ulubione przyprawy - dziś mam bazylię, kurkumę, imbir i paprykę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Czosnek

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Każdy kawałek dobrze pocieramy solą i przyprawami

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlać kefiry, wymieszać i pozostawić do marynowania przez 30 minut do 2 godzin

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Piec w 180 stopniach przez 30 minut

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pierś z kurczaka w kefirze jest gotowa!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Proszek imbirowy - 335   kcal/100g

Podobne przepisy