skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kurczaka z cebulą w piekarniku? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Do pieczenia możesz wziąć dowolne części kurczaka. Będę gotować udka z kurczaka. Weź duże żarówki. Do smaku kurczak świetnie komponuje się z cebulą.
Krok 2:
Obierz cebulę i spłucz w zimnej wodzie z zanieczyszczeń. Następnie pokrój obraną cebulę w półpierścienie lub nieco mniejsze. Nie musisz bardzo drobno ciąć. Umieść posiekaną cebulę w misce, w której marynujesz kurczaka.
Krok 3:
Opłucz kurczaka pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie umieść kurczaka w misce na cebuli. Następnie dodaj śmietanę. Dodaj sól i przyprawy do smaku. Jako przyprawa możesz ograniczyć się do mielonej papryki. Dodałem do niego trochę więcej papryki.
Krok 4:
Dokładnie wymieszaj kurczaka z cebulą i kwaśną śmietaną. Pozostaw kurczaka do marynowania na 1-2 godziny.
Krok 5:
Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę. Mam ceramikę. Ułóż marynowaną cebulę na dnie naczynia do pieczenia równą warstwą.
Krok 6:
Ułóż kurczaka na wierzchu. Przykryj formę folią i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 do 40 minut. Następnie zdejmij arkusz folii i pozostaw kurczaka do gotowania w piekarniku na kolejne 30-40 minut. W tym czasie zdąży się zrumienić.
Krok 7:
Wyjmij rumianego kurczaka z piekarnika, ułóż na talerzach i podawaj. Dodatkowo możesz przygotować przystawkę z ziemniaków. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g