makrela w majonezie w piekarniku zapiekana z cebulą w folii

taka ryba to pełny obiad i lunch! Kolejne wakacje! Więc gotuj! Makrela z cebulą i majonezem w folii jest przygotowywana bardzo prosto, ale okazuje się delikatna i soczysta.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 22 % 5 g
węglowodany 43 % 10 g
113 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić makrelę w majonezie w piekarniku pieczoną z cebulą w folii? Obierz i umyj ziemniaki i cebulę. Wypatrosz rybę i usuń głowy. Posiekaj warzywa i wymieszaj je z solą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Polej rybę sokiem z cytryny, solą i dopraw, wykonując nacięcia dla lepszej impregnacji i pieczenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ziemniaki i cebulę dość cienko, Dodaj do nich warzywa i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż poduszkę cebulowo-ziemniaczaną na folii. Na górze ryby.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Uszczelnij folię i włóż rybę do piekarnika (na 1 godzinę w 180 stopniach).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie otwórz folię, posmaruj rybę majonezem i piecz przez kolejne 5 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I - można podawać.

miłego!

jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy