skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makrelę w majonezie w piekarniku pieczoną z cebulą w folii? Obierz i umyj ziemniaki i cebulę. Wypatrosz rybę i usuń głowy. Posiekaj warzywa i wymieszaj je z solą.
Krok 2:
Polej rybę sokiem z cytryny, solą i dopraw, wykonując nacięcia dla lepszej impregnacji i pieczenia.
Krok 3:
Pokrój ziemniaki i cebulę dość cienko, Dodaj do nich warzywa i wymieszaj.
Krok 4:
Połóż poduszkę cebulowo-ziemniaczaną na folii. Na górze ryby.
Krok 5:
Uszczelnij folię i włóż rybę do piekarnika (na 1 godzinę w 180 stopniach).
Krok 6:
Następnie otwórz folię, posmaruj rybę majonezem i piecz przez kolejne 5 minut.
Krok 7:
I - można podawać.
miłego!
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g