skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić zupę, weź dowolną część kurczaka. Używam fileta z kurczaka. Przykryj kurczaka wodą, podpal i zagotuj. Podczas gotowania usuń pianę, która się utworzy. Gotuj kurczaka we wrzącej wodzie przez 30 minut. Następnie wyjmij go z bulionu i pokrój na kawałki (oddziel od kości).
Krok 2:
Odcedź bulion i włóż do niego mięso z kurczaka. Włóż z powrotem do ognia i zagotuj.
Krok 3:
Oddzielnie gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 5-7 minut. Obierz ziemniaki i pokrój na kawałki. Dodaj ziemniaki, posiekane jajka i trochę soczewicy do gotującego się bulionu. Gotuj przez 10 minut.
Krok 4:
W tym czasie obierz cebulę i marchewkę. Zmiel je i smaż przez 3-4 minuty na gorącej patelni z odrobiną oleju roślinnego.
Krok 5:
Dodaj pieczeń do zupy. Do smaku dodaj trochę soli i przypraw do garnka. Zdejmij gotową zupę z ognia i przykryj.Odstaw na chwilę. Wlej zupę do talerzy i zaproś wszystkich do stołu. Smacznego!
jeśli nie wiesz, co podać na obiad, polecam przepis na tę zupę do przygotowania. Proste i bardzo smaczne.
korzyści z bulionu z kurczaka są niezaprzeczalne.Jest stosowany w diecie przez osoby z chorobami trawiennymi lub tych, którzy podążają za swoją sylwetką i siedzą na różnych dietach.
rosół z kurczaka daje doskonałe zupy. Możesz dodać do nich różne warzywa-cebulę, marchewkę, cukinię, kapustę, pomidory i inne. I możesz uzupełnić takie zupy jajkami, ryżem, soczewicą, makaronem lub kaszą gryczaną.
taka zupa z kurczaka jest bardzo sycąca i bardzo przyjemna w smaku.
nawiasem mówiąc, w razie potrzeby jajka nie można pokroić w samą zupę. Możesz go ugotować osobno i dodać bezpośrednio do miski zupy, po prostu krojąc na 2 połówki.
więc danie będzie wyglądać ciekawiej.
i nie zapomnij posypać gotowej zupy świeżymi ziołami. Która doskonale do niego pasuje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal / 100g