skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. mięso mielone można wziąć gotowe lub samodzielnie nakręcić na maszynce do mięsa z mięsa. Mięso mielone lepiej stosować z mieszanki mięsa wieprzowego i wołowego, wtedy danie okaże się szczególnie soczyste, delikatne i smaczne. Do gotowanego mięsa mielonego dodaj sól i czarny pieprz do smaku.
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój w małe kostki.
Krok 3:
Umyj marchewki, obierz i zetrzyj na średniej tarce.
Krok 4:
Umyj ziemniaki, obierz i zetrzyj na średniej tarce. Aby zapobiec brązowieniu ziemniaków, należy je przygotować na danie jako ostatnie.
Krok 5:
Jaja kurze myjemy mydłem, wkładamy do rondla, napełniamy wodą, podpalamy i gotujemy na twardo. Pozwól im ostygnąć. Aby szybciej ostygły i dobrze się wyczyściły, napełnij je lodowatą wodą. Drobno posiekaj schłodzone jajka lub pokrój nożem. Posiekane jajka na twardo mieszamy z jedną łyżką gęstej śmietany.
Krok 6:
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 7:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Smaż cebulę z marchewką, aż będzie lekko rumiana.
Krok 8:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym. Z mięsa mielonego rękami wykonujemy małe ciasta z wgłębieniem pośrodku. Jeśli mięso mielone jest zbyt suche, możesz dodać do niego trochę wody. Kładziemy placki z mięsa mielonego na dnie formy, pozostawiając przestrzeń między nimi. Na każdą tortillę z mielonego mięsa łyżką kładziemy trochę gotowanych jajek. Następnie smażenie warzyw z cebuli i marchwi.
Krok 9:
Następnie starte ziemniaki. Trochę go solimy. Posyp startym serem na wierzchu. Przykryj formę folią i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po 30 minutach zdejmij folię z formy i włóż naczynie z powrotem do piekarnika, aby ser się stopił. Wystarczy 5 minut.
Krok 10:
Serwujemy stosy do stołu. Smacznego!
*
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal / 100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal / 100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g