cukinia z mięsem mielonym i ziemniakami w piekarniku

Gotowanie zapiekanki z mięsem mielonym i cukinią. Jest bardzo smaczny. Bardzo soczysta , smaczna zapiekanka. Mięso mielone najlepiej wziąć mieszane. Ziemniaki i cukinię można pokroić na kawałki, ale podobało mi się wszystko starte.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 59 % 17 g
węglowodany 21 % 6 g
204 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc bierzemy takie produkty. Moje mięso mielone jest mieszane. Obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj cebulę. I wymieszaj z mięsem mielonym. Sól do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Natychmiast rozłóż mięso mielone na dnie formy. Mam dwie formy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj marchewki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pocieraj cukinię. Cukinia jest młoda, więc jej nie obierałem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ziemniaki też są natrem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż marchewki na farszu, a następnie cukinię. Lekko posolić wszystkie warstwy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przykryj wszystko ziemniakami na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posmaruj lekko majonezem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 g na 45 minut. Uwaga! Określ dokładny czas i temperaturę za pomocą piekarnika!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    15 minut przed ugotowaniem trzy ser i posyp wszystko serem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Mamy taką pyszną zapiekankę!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy