skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dokładnie umyj młode ziemniaki twardą stroną gąbki do naczyń. Możesz lekko zeskrobać delikatną skórę nożem.
Krok 2:
Wlej 2 litry do rondla. wody, włóż do niej ziemniaki. Gdy woda się zagotuje, dodaj sól do smaku. Gotuj ziemniaki prawie do miękkości. Mój proces gotowania zajął łącznie około 15-17 minut.
Krok 3:
Ugotowaną kiełbasę pokrój w cienkie plasterki i pokrój każdy plasterek na pół.
Krok 4:
Twardy lub półtwardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Krok 5:
Gdy ziemniaki osiągną pożądany stan, odstaw je na chwilę do ostygnięcia, aby nie poparzyły rąk. Umyj koperek i wstrząśnij. Następnie drobno posiekaj.
Krok 6:
Naczynie do pieczenia posmaruj kroplą oleju słonecznikowego. Pokrój każdy ziemniak wzdłuż na pół, ale nie przecinając bulwy do końca. Aby uzyskać rodzaj & quot; kieszeni & quot;.
Krok 7:
Włóż kawałek posiekanej kiełbasy do kieszeni każdej z bulw i posyp posiekanym koperkiem.
Krok 8:
I posyp startym serem. Piecz ziemniaki z kiełbasą w temperaturze 200-220 stopni przez 25-30 minut (w zależności od piekarnika), aż będą całkowicie ugotowane i powstanie apetyczna skórka serowa.
do tego dania lepiej jest wziąć młode ziemniaki, których skóra jest nadal bardzo delikatna. Ponieważ ziemniaki będą pieczone w mundurach, konieczne jest kontrolowanie braku jakichkolwiek śladów ziemi lub piasku.
jeśli minął sezon młodych ziemniaków i masz tylko dojrzałe bulwy, radzę je całkowicie obrać.
zamiast gotowanej kiełbasy można użyć gotowanej wędzonej z małym lub dużym tłuszczem. Być może nawet wędzone na surowo. Dzięki temu danie nabierze jasnego i kochanego przez wszystkich szlachetnego smaku. Następnie gotuj ziemniaki do miękkości, a najważniejsze będzie - nie prześwietlaj surowej wędzonej kiełbasy w piekarniku, aby nie stała się sztywna.
jako zieleń bezsprzecznie polecam świeży koperek! Młode ziemniaki i koperek są po prostu stworzone dla siebie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g