ziemniaki z kiełbasą i serem w piekarniku

proste i gustowne! Poradzi sobie nawet początkująca gospodyni. Młode ziemniaki zapiekane z kiełbasą i świeżym koperkiem pod aromatyczną skórką serową. Proste i tak bliskie rosyjskiej duszy produkty: ziemniaki, ser i kiełbasa spotkały się w jednym naczyniu!
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 71 % 5 g
35 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dokładnie umyj młode ziemniaki twardą stroną gąbki do naczyń. Możesz lekko zeskrobać delikatną skórę nożem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej 2 litry do rondla. wody, włóż do niej ziemniaki. Gdy woda się zagotuje, dodaj sól do smaku. Gotuj ziemniaki prawie do miękkości. Mój proces gotowania zajął łącznie około 15-17 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ugotowaną kiełbasę pokrój w cienkie plasterki i pokrój każdy plasterek na pół.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Twardy lub półtwardy ser zetrzyj na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy ziemniaki osiągną pożądany stan, odstaw je na chwilę do ostygnięcia, aby nie poparzyły rąk. Umyj koperek i wstrząśnij. Następnie drobno posiekaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Naczynie do pieczenia posmaruj kroplą oleju słonecznikowego. Pokrój każdy ziemniak wzdłuż na pół, ale nie przecinając bulwy do końca. Aby uzyskać rodzaj & quot; kieszeni & quot;.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż kawałek posiekanej kiełbasy do kieszeni każdej z bulw i posyp posiekanym koperkiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I posyp startym serem. Piecz ziemniaki z kiełbasą w temperaturze 200-220 stopni przez 25-30 minut (w zależności od piekarnika), aż będą całkowicie ugotowane i powstanie apetyczna skórka serowa.

do tego dania lepiej jest wziąć młode ziemniaki, których skóra jest nadal bardzo delikatna. Ponieważ ziemniaki będą pieczone w mundurach, konieczne jest kontrolowanie braku jakichkolwiek śladów ziemi lub piasku.
jeśli minął sezon młodych ziemniaków i masz tylko dojrzałe bulwy, radzę je całkowicie obrać.
zamiast gotowanej kiełbasy można użyć gotowanej wędzonej z małym lub dużym tłuszczem. Być może nawet wędzone na surowo. Dzięki temu danie nabierze jasnego i kochanego przez wszystkich szlachetnego smaku. Następnie gotuj ziemniaki do miękkości, a najważniejsze będzie - nie prześwietlaj surowej wędzonej kiełbasy w piekarniku, aby nie stała się sztywna.
jako zieleń bezsprzecznie polecam świeży koperek! Młode ziemniaki i koperek są po prostu stworzone dla siebie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy