kotlety z kapusty w piekarniku

kotlety z kapusty w piekarniku wcale nie są nudne! Kotlety z kapusty w piekarniku, powiedzmy od razu, danie dla amatora. Ale gotowanie jest dość proste, więc od czasu do czasu można rozpieszczać rodzinę, aby urozmaicić menu. Smak kotletów z kapusty można zmienić w zależności od dodania różnych przypraw, warzyw, mięsa lub mielonego kurczaka. To znacznie zwiększa wartość odżywczą takich kotletów. Dlatego wybierz odpowiedni przepis dla swojej rodziny. Proponuję podstawowy przepis, w zależności od preferencji wybierz, co dodasz do swoich kotletów.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 3 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 73 % 11 g
55 kcal
IG: 64 / 0 / 36

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować kotlety z kapusty, weź zestaw produktów z listy: Dojrzała, śnieżnobiała kapusta, jajka, cebula, sól, mąka i przyprawy do smaku. Olej do smarowania form i kotletów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj białą kapustę nożem lub przepuść przez siekacz kombajnu-jest to wygodniejsze, ponieważ kapusta jest w tym przypadku mielona z prawie identycznymi cząstkami, dość drobno i jednorodnie, co jest ważne przy rzeźbieniu kotletów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż kapustę do głębokiej miski, gdzie wygodnie będzie zrobić mięso mielone.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w małą kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj jajka, mąkę, sól i dodaj przyprawy do kapusty. Dodałem też łyżkę bułki tartej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Uformuj placki o dowolnym kształcie, połóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia. Polej masłem same kotlety na wierzchu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około pół godziny, gdy spód kotletów się zrumieni,

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij formę z piekarnika i drewnianą szpatułką Odwróć opiekane kotlety na drugą stronę. Piecz z drugiej strony.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj gotowe kotlety natychmiast, z zapałem-z upałem. Możesz zrobić dowolny sos.

okazuje się, że kotlety z kapusty w piekarniku nie są takie trudne, byłoby życzenie! Wystarczy dobrze posiekać kapustę, dodać mąkę i jajka - to wszystko, mięso mielone jest gotowe, posolić i uformować kotlety. Podawaj kotlety jako złożony dodatek do dań mięsnych lub drobiowych lub jako samodzielne danie z marynatami i marynatami. będzie bardzo smacznie, jeśli przygotujesz śmietanę, pomidor lub inny sos do kotletów, na przykład tar z ogórka na majonezie, jest również całkiem odpowiedni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy