skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować kotlety z kapusty, weź zestaw produktów z listy: Dojrzała, śnieżnobiała kapusta, jajka, cebula, sól, mąka i przyprawy do smaku. Olej do smarowania form i kotletów.
Krok 2:
Posiekaj białą kapustę nożem lub przepuść przez siekacz kombajnu-jest to wygodniejsze, ponieważ kapusta jest w tym przypadku mielona z prawie identycznymi cząstkami, dość drobno i jednorodnie, co jest ważne przy rzeźbieniu kotletów.
Krok 3:
Włóż kapustę do głębokiej miski, gdzie wygodnie będzie zrobić mięso mielone.
Krok 4:
Pokrój cebulę w małą kostkę.
Krok 5:
Dodaj jajka, mąkę, sól i dodaj przyprawy do kapusty. Dodałem też łyżkę bułki tartej.
Krok 6:
Uformuj placki o dowolnym kształcie, połóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia. Polej masłem same kotlety na wierzchu.
Krok 7:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około pół godziny, gdy spód kotletów się zrumieni,
Krok 8:
Wyjmij formę z piekarnika i drewnianą szpatułką Odwróć opiekane kotlety na drugą stronę. Piecz z drugiej strony.
Krok 9:
Podawaj gotowe kotlety natychmiast, z zapałem-z upałem. Możesz zrobić dowolny sos.
okazuje się, że kotlety z kapusty w piekarniku nie są takie trudne, byłoby życzenie! Wystarczy dobrze posiekać kapustę, dodać mąkę i jajka - to wszystko, mięso mielone jest gotowe, posolić i uformować kotlety. Podawaj kotlety jako złożony dodatek do dań mięsnych lub drobiowych lub jako samodzielne danie z marynatami i marynatami. będzie bardzo smacznie, jeśli przygotujesz śmietanę, pomidor lub inny sos do kotletów, na przykład tar z ogórka na majonezie, jest również całkiem odpowiedni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g