skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciastka rybne z mintaja w piekarniku? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Kotlety można przygotować zarówno ze świeżych filetów rybnych, jak i mrożonych. W takim przypadku konieczne będzie wstępne rozmrożenie ryby w lodówce i wyciśnięcie z niej nadmiaru wody. Jeśli weźmiesz mrożoną rybę, pamiętaj, że podczas rozmrażania ryb zostanie Ci mniej. Dlatego weź rybę z marginesem. Odpowiednia jest również gotowa mielona ryba z mintaja.
Krok 2:
Z kromek białego chleba odetnij Skórki. Chleb zalej mlekiem i pozostaw na 10 minut. Lepiej jest wziąć chleb, który nie jest całkowicie miękki, ale wczorajszy. Jeśli twój chleb jest całkowicie suchy-w porządku, to też będzie działać, a mleko go namoczy.
Krok 3:
Umyj filety z mintaja, osusz i usuń małe kości.
Krok 4:
Włóż filety do miski blendera i zmiksuj, aż będą gładkie.
Krok 5:
Włóż powstałą mieloną rybę do miski. Wyciśnij chleb i włóż do mięsa mielonego. Dodaj również jajko, stopione masło, sól i pieprz. Dodaj ząbek czosnku przepuszczony przez prasę.
Krok 6:
Dokładnie ugniataj mięso mielone rękami. Jeśli mięso mielone okaże się płynne, dodaj do niego 1-2 łyżki. l kasza manna i pozostaw na 20 minut do pęcznienia. Włóż gotowe mięso mielone do lodówki na 20 minut.
Krok 7:
Na płaskim talerzu posyp semolinę lub bułkę tartą. Z schłodzonego mięsa mielonego uformuj okrągłe kotlety średniej wielkości i obtocz je ze wszystkich stron w panierce. W filmie do tego przepisu pokazuję, jak szybko i łatwo uformować równe piękne kotlety za pomocą pierścienia kulinarnego.
Krok 8:
Ułóż placki na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Umieść placki rybne w piekarniku nagrzanym do 180°C na 30-35 minut. Dokładny czas pieczenia zależy od funkcji piekarnika, więc skup się na nim. Jeśli piekarnik ma tryb konwekcji, lepiej go włączyć. Następnie kotlety zostaną upieczone w ten sam sposób zarówno na górze, jak i na dole. Być może upieczą się jeszcze szybciej. Ale ważne jest, aby sprawdzić, czy nie są przesuszone.
Krok 9:
Podawaj paszteciki z dowolnym dodatkiem. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji W tym artykule !
jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Filet z mintaja - 72 kcal/100g