skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ziemniaki pod futrem w piekarniku? Przygotuj niezbędne produkty. Mam szynkę, zrobi to również każda gotowana kiełbasa lub boczek. Zawartość tłuszczu w śmietanie może być dowolna.
Krok 2:
Umyj wstępnie obraną cebulę, pokrój w drobną kostkę.
Krok 3:
Obierz czosnek, posiekaj w wygodny sposób. Możesz przepuścić czosnek przez prasę lub zetrzeć na drobnej tarce lub drobno posiekać.
Krok 4:
Pokrój wstępnie obrane ziemniaki w plasterki.
Krok 5:
W odpowiedniej wielkości misce połącz pokrojone ziemniaki, cebulę, mielony czosnek, czarny pieprz, zioła prowansalskie. Sól, dodaj olej roślinny. Wszystko dobrze wymieszaj. Możesz użyć dowolnych przypraw i przypraw do smaku.
Krok 6:
Dla" futra & quot; szynkę pokrój na małe kawałki o dowolnym kształcie. Na przykład cienkie kostki lub kostki.
Krok 7:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 8:
Połącz szynkę, ser i śmietanę. Dobrze wymieszaj.
Krok 9:
Umieść ziemniaki w naczyniu do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 ° C, aż prawie się ugotuje, około 30 minut. Czas gotowania może się różnić, ponieważ zależy od funkcji piekarnika.
Krok 10:
Sprawdź, czy ziemniaki są ugotowane, przekłuwając kółko widelcem. Jeśli ziemniaki są prawie miękkie, wyjmij formę z piekarnika. Jeśli ziemniaki wyschną podczas gotowania, przykryj formę warstwą folii.
Krok 11:
Przygotowane & quot; futro & quot; ułożyć na ziemniakach równomierną warstwą.
Krok 12:
Włóż formę z powrotem do piekarnika i gotuj naczynie przez około 15 minut dłużej. & quot; Futro & quot; powinno chwycić i zarumienić się na krawędziach.
Krok 13:
Podawaj ziemniaki pod "futrem" na gorąco. Smacznego!
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal / 100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g