skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wieprzowinę z majonezem i serem w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wybierz wieprzowinę bez kości. Idealną opcją jest szynka wieprzowa lub węglan. Weź ser według własnego gustu, ale aby dobrze stopił się w piekarniku.
Krok 2:
Pokrój mięso wieprzowe na porcje o grubości 1-1,5 cm. Aby zapobiec rozdarciu mięsa podczas ubijania i lataniu po bokach, przykryj je folią spożywczą.
Krok 3:
Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę. Mam ceramiczny kształt. Posmaruj go olejem roślinnym i połóż ubite kawałki mięsa. Mięso można lekko schować po bokach, aby ułożyć je bardziej płasko. Posyp mięso solą i przyprawami. Dodając sól, pamiętaj, że majonez jest już słony.
Krok 4:
Obficie posmaruj wszystkie przygotowane kawałki mięsa majonezem.
Krok 5:
Obierz cebulę, opłucz w zimnej wodzie i cienko pokrój. Rozłóż posiekaną cebulę na mięsie.
Krok 6:
Zetrzyj ser.
Krok 7:
Mięso obficie posyp tartym serem i włóż formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 8:
Podczas pieczenia ser całkowicie się stopi i lekko zrumieni. Z mięsa pojawi się trochę soku. Wyjmij gotowe danie z piekarnika, ułóż na talerzach i podawaj na gorąco. Smacznego!
oprócz wieprzowiny w tym naczyniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g