skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić zrazy ziemniaczane z serem w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Oczyść warzywa, umyj je i warzywa. Weź dowolne mięso mielone (mam wieprzowinę i wołowinę). Możesz kupić gotowy. Wolę sam to ugotować.
Krok 2:
Pokrój ziemniaki na 4-6 części (w zależności od wielkości), włóż do rondla, zalej zimną wodą i gotuj do miękkości.
Krok 3:
Zetrzyj gotowe ziemniaki na gęste puree, dodaj jajko i sól.
Krok 4:
Zetrzyj ser. Drobno posiekaj warzywa, dodaj je do mięsa mielonego wraz z jajkiem (jeśli wydaje ci się, że mięso mielone rozpadnie się bez niego) i łyżką śmietany lub majonezu. Sól, pieprz do smaku, ponownie dokładnie wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Na dłoni uformuj tortillę o grubości około 5 mm. lepiej zrobić to rękami zanurzonymi w wodzie, wtedy ciasto ziemniaczane nie będzie przylegać do rąk. Umieść mięso mielone na środku każdego ciasta.
Krok 6:
Na farszu połóż trochę tłuczonych ziemniaków i uformuj zrazy w pożądany kształt. Zrobiłam je owalne. Następnie zwiń zrazy w bułce tartej. I rób to tak długo, jak długo jest ciasto ziemniaczane i mięso mielone.
Krok 7:
Nasmaruj naczynie do pieczenia lub blachę do pieczenia olejem roślinnym, włóż do niego zrazy. Umieść w piekarniku na 40 minut, piecz w temperaturze 160-180 stopni (skup się na piekarniku), aż stanie się rumiany. Podczas gotowania będziesz musiał raz odwrócić zrazy.
Krok 8:
Wszystkie, apetyczne i pachnące zrazy są gotowe. Podawaj na gorąco. Są bardzo dobre ze śmietaną. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g