ciasto z mielonym kurczakiem w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Farsz. Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie paski.
Krok 3:
Wymieszaj mielonego kurczaka z ziemniakami. Sól, pieprz.
Krok 4:
Wymieszaj.
Krok 5:
Ciasto rozmrozić, rozwałkować i pokroić na dwa identyczne prostokąty lub kwadraty. Rozwałkuj niezbyt cienko, aby ciasto nie pękło podczas pieczenia, a sok mięsny nie wyciekł.
Krok 6:
Połóż pierwszą warstwę ciasta na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 7:
Rozłóż nadzienie i spłaszcz.
Krok 8:
Przykryj drugą warstwą, ściśnij krawędzie.
Krok 9:
Zrób dziurę w środku ciasta, aby para mogła się wydostać.
Krok 10:
Posmaruj wierzch ciasta ubitym jajkiem.
Krok 11:
Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 40 minut, aż mięso mielone będzie gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g