skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty potrzebne do przygotowania potrawy.
Krok 2:
Obierz ziemniaki i pokrój w paski.
Krok 3:
Wymieszaj majonez i czosnek.
Krok 4:
Dodaj mieszankę majonezowo-czosnkową do ziemniaków, wymieszaj i pieprz.
Krok 5:
Kroimy kiełbaski na okrągło (przyznaję, że mam ich więcej niż w przepisie)
Krok 6:
Papryka bułgarska
Krok 7:
Pokroić w kostkę
Krok 8:
Zetrzyj ser.
Krok 9:
Włóż ziemniaki do naczynia do pieczenia, a następnie kiełbaski.
Krok 10:
Posyp papryką na wierzchu.
Krok 11:
Zasypiamy obficie serem.
Krok 12:
Wkładamy do piekarnika.
Krok 13:
Podsumowanie!
Krok 14:
Piękno!
Krok 15:
Mój ulubiony degustator )
ziemniaki obrać i pokroić w paski.
wymieszaj z majonezem i posiekanym czosnkiem. Sól i pieprz. Wymieszać.
połóż na blasze do pieczenia. Ułóż koła kiełbasek na wierzchu.
następnie mieszanka papryki.
posyp ziemniaki z kiełbasą startym serem i piecz w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 200 stopni C, aż będą miękkie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g