skład / składniki
metoda gotowania
na początek przygotowujemy niezbędne składniki:
- myjemy, suszymy mięso i kroimy je na kotlety lub bierzemy gotowe kotlety,
- pokrój boczek (możesz po prostu smalec) na kilka grubych plasterków,
- obierz szalotkę (lub zwykłą cebulę) i drobno pokrój w kostkę lub pokrój w półpierścienie - według własnego gustu,
- umyj pomidory koktajlowe i osusz nadmiar wilgoci papierowymi serwetkami,
- umyj pietruszkę i połóż ją na serwetkach do wyschnięcia.
Cóż, teraz możesz ugotować samo danie... Oto, co należy zrobić.
włącz piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Gdy piekarnik się nagrzewa, smaż boczek na patelni. Aby to zrobić, umieść go na średnim ogniu, podgrzej, a następnie rozłóż plastry boczku i smaż, aż stanie się przezroczysty, czasami obracając. W czasie zajmie to około 8 minut. Następnie połóż boczek na ręczniku papierowym, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
kotlety posyp solą i czarnym pieprzem, dobrze natrzyj mięso. W rozgrzanych pozostałościach roztopionego tłuszczu smażyć kotlety wieprzowe z obu stron na dużym ogniu przez 3 minuty z każdej strony-do zarumienienia. Po przeniesieniu kotletów do naczynia do pieczenia.
oliwę z oliwek mieszamy z posiekaną cebulą i pomidorkami koktajlowymi, lekko solimy i doprawiamy czarnym pieprzem, wlewamy mąkę i mieszamy. Rozłóż mieszaninę na kotletach, zalej bulionem, przykryj formę warstwą folii i włóż do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Następnie udekoruj danie boczkiem i posyp posiekaną natką pietruszki.
podawaj na gorąco! Uzupełniamy przystawką do smaku, na przykład różne warzywa są odpowiednie: marchewka, zielona fasolka szparagowa, cukinia i bakłażan. Doskonałe takie danie będzie połączone z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g