paszteciki z gotowego ciasta francuskiego w piekarniku

weekendowe ciasta francuskie z mięsem mielonym! Bardzo prosty i udany przepis na piękne, pachnące, ażurowe i apetyczne niesłodzone wypieki w domu. Gotuj z miłością i dobrym nastrojem!
Oluszka-matkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 43 % 21 g
węglowodany 45 % 22 g
302 kcal
IG: 23 / 77 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W tym przepisie powiem Ci, jak upiec paszteciki z gotowego ciasta francuskiego. Przygotowujemy produkty: ziemniaki, cebulę, mięso mielone (wieprzowina/wołowina), ciasto francuskie bez drożdży (przenosimy je z zamrażarki do lodówki wieczorem - na noc "odejdzie").

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ziemniaki w plastry, cebulę w kostkę, włóż do szklanego naczynia z pokrywką, dodaj czarny pieprz, majonez, sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj, przykryj i włóż do kuchenki mikrofalowej na 10 minut lub tryb "warzywa". Jak widać, ziemniaki zachowują swój kształt, nie ma nadmiaru wody i szybko się gotują. Wyjmujemy z kuchenki mikrofalowej, pozwalamy ostygnąć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj ciasto, jak pokazano na rysunku: na jednej części ciasta rozprowadzamy mięso mielone cienką warstwą, a na drugiej wykonujemy nacięcia w szachownicę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż schłodzone ziemniaki na mielonym mięsie, ostrożnie rozciągnij część ciasta, w której wykonano nacięcia, aż ciasto stanie się ażurowe. Tworzymy ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200-230 stopni na 15 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zobacz, co się stało! Bardzo smaczne takie gorące ciasta do jedzenia w połączeniu z zimną niskotłuszczową śmietaną.

chcesz zaskoczyć swoje domowe pyszne szybkie weekendowe wypieki? To jest to, czego potrzeba! Zachwyć się dekoracją-to naprawdę zaskakuje zjadaczy. "Mamo, jak zrobiłeś te dziury?"Goście nie od razu uwierzą, że sama ugotowałaś to pyszne i piękne. Tak, nawet w ciągu godziny. Mały sekret-zawsze używam tego konkretnego ciasta-wygodnie jest z nim pracować, nie trzeba go rozwałkować: po rozłożeniu po jednej stronie znajduje się film. Wszystko, czego potrzebujesz, to pokroić na niezbędne kawałki. Mąka do wałkowania i dekorowania nie jest wymagana. Mięso mielone jest zawsze domowe-wieprzowina i wołowina, pamiętaj, aby dodać do niego czosnek i cebulę. Nie smaruję blachy do pieczenia i nie wkładam papieru. Wystarczy dobrze podgrzać blachę do pieczenia i szybko położyć na niej ciasta, aż ostygnie. Ciasto zawiera dużo oleju, więc nie przykleja się podczas pieczenia. Używam ciasta bez drożdży, ponieważ jest mniej kruche. Powodzenia, na pewno ci się uda!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy