dynia z pieczarkami w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj dynię: umyj ją, pokrój na pół, usuń nasiona. Teraz dynię należy pokroić w dużą kostkę.
ułóż dynię w naczyniu do pieczenia, polej oliwą z oliwek. Dodaj sól, pieprz, ulubione przyprawy. Wyciśnij czosnek, a następnie wszystko wymieszaj. Umieść formę z dynią w piekarniku nagrzanym do 230 stopni na 15 minut.
obierz cebulę, drobno posiekaj. Umyte i suszone grzyby pokroić na kilka kawałków. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, włóż do niej cebulę i grzyby, smaż przez 5 minut.
dodaj grzyby i cebulę do dyni, wymieszaj i piecz wszystko razem przez 15 minut.
Dynia pieczona z grzybami jest gotowa i można ją podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g