skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Chcę zaoferować Ci przygotowanie niesamowicie smacznego i bardzo prostego w składnikach Dania. Jak więc upiec ziemniaki z grzybami i kurczakiem w piekarniku, aby zrobić arcydzieło? Na początek przygotowujemy wszystkie produkty na liście, natychmiast mierząc ich ilość i wagę. Do pomiaru wagi używam wagi kuchennej.
Krok 2:
Najpierw przygotuj smalec. Przecinamy go małymi i cienkimi kwadratami lub prostokątami. Kroję na dość małe kawałki.
Krok 3:
Kroimy ziemniaki na mniej więcej te same plasterki, które wcześniej myjemy, obieramy.
Krok 4:
Bierzemy blachę do pieczenia, na której będziemy piec nasze danie, i najpierw kładziemy na niej smalec, a na nim ziemniaki. Powinna być równa warstwa. Następnie zajmujemy się grzybami. Należy je pokroić i usmażyć na patelni na oleju roślinnym. Grzyby te układamy również na ziemniakach w równej warstwie bez zjeżdżalni.
Krok 5:
Następnie bierzemy filet z kurczaka. Kroimy na kawałki, jak w przypadku kotletów. Powinien być średniej wielkości. Walczymy z nimi. Następnie sól i pieprz po obu stronach. Kotlety z kurczaka kladm na grzybach.
Krok 6:
Dla smaku i aromatu kładę więcej ananasa na wierzchu. Możesz użyć ananasów w puszkach. Pokrój je w kostkę i ułóż na filecie z kurczaka. Możesz posypać mięso sokiem ananasowym.
Krok 7:
Wkładamy ziemniaki z grzybami i mięsem do piekarnika na około 45 minut w temperaturze 200 stopni. Pięć minut przed końcem pieczenia wyjmij blachę do pieczenia i posyp mięso startym serem. Włóż z powrotem do piekarnika na pięć minut. Ser powinien się stopić.
Krok 8:
Oto takie pyszne jedzenie, które powinieneś mieć. Smacznego!
to danie smakuje lepiej na świeżo, ponieważ zawiera ziemniaki, które po schłodzeniu mogą nieco stwardnieć - wynika to z zawartej w nim skrobi. Chociaż nie powinieneś się tym martwić, ponieważ takie pyszne nie stagnują przez długi czas!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g