skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mięso mielone z grzybami, pomidorami, serem w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Możesz samodzielnie ugotować mięso mielone z dowolnego rodzaju mięsa lub możesz je przygotować. Umieść mięso mielone w przestronnej misce. Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodaj posiekaną cebulę do mielonego mięsa. Alternatywnie możesz zetrzeć cebulę. Tutaj rozbij jedno jajko.
Krok 2:
Do smaku sól mieloną i dodaj trochę przypraw. Wystarczy zmielony pieprz i suszone zioła, takie jak koperek lub pietruszka. Dobrze wymieszaj całą masę. Wygodnie jest to zrobić rękami.
Krok 3:
Wyłóż blachę do pieczenia folią lub papierem do pieczenia. Nasmaruj go trochę olejem roślinnym. Podziel powstałe mięso mielone na 4 części i zwiń kulki. Połóż je na blasze do pieczenia i lekko dociśnij, aby zrobić tortille. W środku zrób małe wgłębienia.
Krok 4:
Usuń pieczarki w puszkach ze słoika, odcedź sok. Pokrój pieczarki na kawałki i ułóż na środku każdego gniazda mięsnego. Możesz również użyć świeżych grzybów. Będą musiały być wstępnie smażone na oleju roślinnym.
Krok 5:
Aby gniazda mięsne nie rozpadły się podczas pieczenia, owiń je boczkiem. Aby danie było bardziej aromatyczne, najlepiej użyć wędzonego boczku. Umyj pomidory i pokrój w pierścienie. Rozłóż je w każdym gnieździe.
Krok 6:
Wierzch gniazd obficie posyp tartym serem. Weź ser naturalny, wysokiej jakości, bez tłuszczów roślinnych. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 30 do 40 minut. Ułóż gotowe gniazda na talerzach i podawaj na gorąco. Smacznego!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
należy pamiętać, że w sklepach grzyby w puszkach są często przechowywane z naruszeniem reżimu temperaturowego (powyżej 25 stopni, szczególnie latem). Może to prowadzić do rozwoju bakterii, które powodują ciężkie zatrucia i zatrucie jadem kiełbasianym.
oznaki niewłaściwego przechowywania to: spuchnięty słoik, mętna marynata, pęcherzyki powietrza unoszące się z dna słoika, obecność pleśni i nieprzyjemny zapach. Jeśli znajdziesz co najmniej jeden z wymienionych znaków, lepiej w ogóle nie używać takich grzybów. Jeśli masz pewność, że grzyby w puszkach były prawidłowo przechowywane, możesz ich używać bez smażenia. W przypadku, gdy wydaje się, że nie ma znaków, ale masz wątpliwości, lepiej smażyć grzyby na oleju roślinnym na złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g