skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec ziemniaki w rękawie? Przygotuj wskazane produkty. Wybierz ziemniaki tego samego rozmiaru, weź średniej wielkości marchewki. Wystarczy jedna łodyga selera, średniej wielkości cebula. Mieszanka ziół do smaku, możesz wziąć gotową lub dodać swoje ulubione suche zioła. Suszone pomidory można całkowicie odrzucić. Przygotuj rękaw do pieczenia i włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Krok 2:
Umyj i obierz ziemniaki i marchewki. Spłucz ponownie i osusz. Jeśli ziemniaki są przygotowywane na rodzinny obiad, możesz po prostu pokroić je na talerze, aby uzyskać bardziej spektakularną prezentację, możesz użyć noża reflowanego (wziąłem to). Pokrój marchewki w kółka.
Krok 3:
Seler opłucz i posiekaj. Obierz cebulę i czosnek. Pokrój cebulę na półpierścienie, przełóż czosnek przez prasę.
Krok 4:
Weź rękaw do pieczenia i włóż do niego przygotowane warzywa-ziemniaki, cebulę, marchewkę, seler i czosnek.
Krok 5:
Dodaj suszone zioła i pomidory, sól i czarny pieprz do torby. Dodając sól, pamiętaj, że znajduje się ona również w majonezie, aby nie przesolić.
Krok 6:
Rozłóż majonez i wlej olej roślinny.
Krok 7:
Wymieszaj zawartość torby, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy i majonez. Zawiąż torbę lub przypnij klipsami. Zrób kilka otworów wykałaczkami. Umieść torbę z ziemniakami na blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia na wypadek wycieku. Umieść formę w nagrzanym piekarniku na 30-45 minut. Określ dokładny czas i temperaturę za pomocą piekarnika!
Krok 8:
Gotowe ziemniaki z warzywami podawaj na gorąco. Jest to dość obfite danie i może działać jako niezależne na obiad (nie polecam go na obiad). Jeśli chcesz, możesz podać go jako dodatek do kurczaka, mięsa. Do takich ziemniaków zaproponuj sałatkę ze świeżych warzyw lub domowe pikle.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Suszone pomidory - 186 kcal/100g