ziemniaki z majonezem w rękawie w piekarniku

pyszny dodatek warzywny z pikantnymi przyprawami! Ziemniaki w rękawie z majonezem i czosnkiem są przygotowywane w piekarniku w prosty i szybki sposób. Dzięki dodatkowi aromatycznych ziół, sosu i warzyw okazuje się obfity i smaczny. Będziesz potrzebował minimalnego wysiłku!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 2 g
tłuszcze 43 % 12 g
węglowodany 50 % 14 g
167 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec ziemniaki w rękawie? Przygotuj wskazane produkty. Wybierz ziemniaki tego samego rozmiaru, weź średniej wielkości marchewki. Wystarczy jedna łodyga selera, średniej wielkości cebula. Mieszanka ziół do smaku, możesz wziąć gotową lub dodać swoje ulubione suche zioła. Suszone pomidory można całkowicie odrzucić. Przygotuj rękaw do pieczenia i włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i obierz ziemniaki i marchewki. Spłucz ponownie i osusz. Jeśli ziemniaki są przygotowywane na rodzinny obiad, możesz po prostu pokroić je na talerze, aby uzyskać bardziej spektakularną prezentację, możesz użyć noża reflowanego (wziąłem to). Pokrój marchewki w kółka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Seler opłucz i posiekaj. Obierz cebulę i czosnek. Pokrój cebulę na półpierścienie, przełóż czosnek przez prasę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź rękaw do pieczenia i włóż do niego przygotowane warzywa-ziemniaki, cebulę, marchewkę, seler i czosnek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj suszone zioła i pomidory, sól i czarny pieprz do torby. Dodając sól, pamiętaj, że znajduje się ona również w majonezie, aby nie przesolić.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż majonez i wlej olej roślinny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj zawartość torby, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy i majonez. Zawiąż torbę lub przypnij klipsami. Zrób kilka otworów wykałaczkami. Umieść torbę z ziemniakami na blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia na wypadek wycieku. Umieść formę w nagrzanym piekarniku na 30-45 minut. Określ dokładny czas i temperaturę za pomocą piekarnika!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowe ziemniaki z warzywami podawaj na gorąco. Jest to dość obfite danie i może działać jako niezależne na obiad (nie polecam go na obiad). Jeśli chcesz, możesz podać go jako dodatek do kurczaka, mięsa. Do takich ziemniaków zaproponuj sałatkę ze świeżych warzyw lub domowe pikle.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 186   kcal/100g

Podobne przepisy