skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec ciasto rybne z pstrągiem z ciasta drożdżowego, które z pewnością spodoba się wielu? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania wspaniałego ciasta rybnego. Pstrąga można zastąpić dowolną czerwoną rybą, a nie tylko czerwoną, według własnego gustu.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź małą miskę i wlej do niej dwieście mililitrów ciepłej przegotowanej wody, a następnie wlej jedną łyżkę cukru do miski, a następnie ugniataj i włóż do niej dwadzieścia gramów świeżych prasowanych drożdży.
Krok 3:
Włóż do miski dwie łyżki najwyższej jakości mąki pszennej z całkowitej masy.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie umieść je w ciepłym miejscu na piętnaście minut, aby aktywować drożdże.
Krok 5:
Weź obszerną miskę i włóż do niej czterdzieści gramów zmiękczonego masła, a następnie rozbij do niej jedno jajko kurze i wymieszaj, a następnie wlej ugotowane ciasto do miski i wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 6:
Weź drobne sito i przesiaj porcjami do miski z płynną podstawą czterysta pięćdziesiąt gramów mąki pszennej najwyższej jakości i dodaj jedną łyżeczkę soli.
Krok 7:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.
Krok 8:
Wlej jedną łyżkę oleju roślinnego do miski i kontynuuj dokładne wyrabianie ciasta rękami przez około pięć do siedmiu minut, aż do uzyskania wymaganej konsystencji, a następnie umieść miskę ciasta w ciepłym miejscu na godzinę.
Krok 9:
Pokrój pięćset gramów pstrąga lub innej odpowiedniej ryby na średnie kawałki i włóż do głębokiej miski, a następnie dodaj sól, mieszankę mielonej papryki do smaku i wymieszaj.
Krok 10:
Po upływie czasu posyp stół odrobiną mąki i rozłóż rozstawione ciasto, które następnie zagniataj i podziel na większą i mniejszą część.
Krok 11:
Rozwałkuj większość ciasta na cienką tortillę, którą następnie zwiń na wałku do ciasta i przenieś do wysmarowanej odrobiną masła formy.
Krok 12:
Rozłóż tortillę w formie równomierną warstwą i uformuj boki, a następnie przykryj wierzch ręcznikiem kuchennym i odstaw formę na trzydzieści minut.
Krok 13:
Po upływie czasu posmaruj tortillę w formie odrobiną oleju roślinnego.
Krok 14:
Rozłóż na tortilli pierwszą równomierną warstwą połowę dwustu pięćdziesięciu gramów gotowanego ryżu i dodaj sól do smaku.
Krok 15:
Pokrój dwie średnie główki cebuli w cienkie półpierścienie i rozłóż połowę w kolejnej równej warstwie na ryżu.
Krok 16:
Ułóż pokrojone kawałki ryby na cebuli w następnej równej warstwie.
Krok 17:
Rozłóż równomierną warstwę pozostałej cebuli, a następnie rozprowadź pozostałą gotowaną ryż na ostatniej równej warstwie i dodaj sól do smaku.
Krok 18:
Pokrój sześćdziesiąt gramów masła na małe kawałki, a następnie rozłóż je równomiernie na wierzchu warstw ciasta i dodaj do smaku liść laurowy.
Krok 19:
Posyp stół odrobiną mąki i rozłóż drugi kawałek ciasta, który następnie zagniataj i podziel na większą i mniejszą część.
Krok 20:
Rozwałkuj większość ciasta na tortillę o grubości pięciu milimetrów, a następnie rozłóż ją na wierzchu formy i dobrze uformuj krawędzie tortilli między sobą.
Krok 21:
Rozwałkuj mniejszą część ciasta na tortillę o grubości dwóch milimetrów i wykonaj za pomocą kręconego noża dowolne wstążki ciasta do dekoracji.
Krok 22:
Rozłóż pokrojone paski ciasta jako dekorację na wierzchu ciasta, a następnie zrób mały otwór na środku ciasta i umieść patelnię z ciastem na stojaku w ciepłym miejscu na trzydzieści minut.
Krok 23:
Po upływie czasu posmaruj ciasto ubitym z dwiema łyżkami mleka żółtkiem i włóż do piekarnika rozgrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni.
Krok 24:
Piecz ciasto w piekarniku przez dwadzieścia minut, a następnie zmniejsz stopień piekarnika do stu pięćdziesięciu i kontynuuj pieczenie ciasta, aż będzie złote przez dziesięć minut, a następnie pozostaw je w wyłączonym piekarniku na kolejne pięć minut.
Krok 25:
Wyjmij przygotowane ciasto z piekarnika i rozłóż je z formy na stole.
Krok 26:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
płyn, w którym drożdże są hodowane, powinien być przyjemny w dotyku, nie wyższy niż 40 stopni. Dlaczego to ma znaczenie? W ciepłym środowisku drożdże są dobrze aktywowane, umierają w gorącym środowisku, aw zimnym po prostu nie działają. Aby uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek, przetestuj drożdże przed zmieszaniem z resztą składników. Wlej trochę ciepłego mleka do miski, wymieszaj w niej drożdże. Przykryj miskę ręcznikiem kuchennym i umieść w ciepłym miejscu bez przeciągów na 10-15 minut. W tym czasie na powierzchni ciasta powinna pojawić się Piankowa Czapka drożdżowa. Jeśli tak się nie stanie, proces fermentacji się nie rozpoczął (drożdże są przeterminowane lub zepsute). W takim przypadku warto wziąć inne drożdże, w przeciwnym razie pieczenie nie zadziała.
dość prosty przepis na zrobienie pięknego, aromatycznego i bardzo smacznego ciasta z rybą i ryżem! Oferujemy udany przepis na pieczenie ciasta rybnego z ryżem i cebulą, który można bezpiecznie podawać na stole na różne święta! Ciasto drożdżowe na apetyczny i przewiewny placek rybny z ryżem składa się z niedrogich i niedrogich produktów. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g