ciasto rybne z pstrągiem z ciasta drożdżowego w piekarniku

pyszne, satysfakcjonujące, proste! Na lunch, kolację i w drogę dla rodziny! Aromatyczne ciasto rybne z pstrągiem z ciasta drożdżowego w piekarniku z dostępnych produktów. Bez wątpienia spodoba się wielu swoim smakom, można go bezpiecznie podawać na stole na każde wakacje i na każdy dzień!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 9 g
tłuszcze 21 % 8 g
węglowodany 56 % 22 g
188 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec ciasto rybne z pstrągiem z ciasta drożdżowego, które z pewnością spodoba się wielu? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania wspaniałego ciasta rybnego. Pstrąga można zastąpić dowolną czerwoną rybą, a nie tylko czerwoną, według własnego gustu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, weź małą miskę i wlej do niej dwieście mililitrów ciepłej przegotowanej wody, a następnie wlej jedną łyżkę cukru do miski, a następnie ugniataj i włóż do niej dwadzieścia gramów świeżych prasowanych drożdży.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż do miski dwie łyżki najwyższej jakości mąki pszennej z całkowitej masy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie umieść je w ciepłym miejscu na piętnaście minut, aby aktywować drożdże.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź obszerną miskę i włóż do niej czterdzieści gramów zmiękczonego masła, a następnie rozbij do niej jedno jajko kurze i wymieszaj, a następnie wlej ugotowane ciasto do miski i wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź drobne sito i przesiaj porcjami do miski z płynną podstawą czterysta pięćdziesiąt gramów mąki pszennej najwyższej jakości i dodaj jedną łyżeczkę soli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej jedną łyżkę oleju roślinnego do miski i kontynuuj dokładne wyrabianie ciasta rękami przez około pięć do siedmiu minut, aż do uzyskania wymaganej konsystencji, a następnie umieść miskę ciasta w ciepłym miejscu na godzinę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój pięćset gramów pstrąga lub innej odpowiedniej ryby na średnie kawałki i włóż do głębokiej miski, a następnie dodaj sól, mieszankę mielonej papryki do smaku i wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upływie czasu posyp stół odrobiną mąki i rozłóż rozstawione ciasto, które następnie zagniataj i podziel na większą i mniejszą część.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozwałkuj większość ciasta na cienką tortillę, którą następnie zwiń na wałku do ciasta i przenieś do wysmarowanej odrobiną masła formy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż tortillę w formie równomierną warstwą i uformuj boki, a następnie przykryj wierzch ręcznikiem kuchennym i odstaw formę na trzydzieści minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po upływie czasu posmaruj tortillę w formie odrobiną oleju roślinnego.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż na tortilli pierwszą równomierną warstwą połowę dwustu pięćdziesięciu gramów gotowanego ryżu i dodaj sól do smaku.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pokrój dwie średnie główki cebuli w cienkie półpierścienie i rozłóż połowę w kolejnej równej warstwie na ryżu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ułóż pokrojone kawałki ryby na cebuli w następnej równej warstwie.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż równomierną warstwę pozostałej cebuli, a następnie rozprowadź pozostałą gotowaną ryż na ostatniej równej warstwie i dodaj sól do smaku.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Pokrój sześćdziesiąt gramów masła na małe kawałki, a następnie rozłóż je równomiernie na wierzchu warstw ciasta i dodaj do smaku liść laurowy.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Posyp stół odrobiną mąki i rozłóż drugi kawałek ciasta, który następnie zagniataj i podziel na większą i mniejszą część.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Rozwałkuj większość ciasta na tortillę o grubości pięciu milimetrów, a następnie rozłóż ją na wierzchu formy i dobrze uformuj krawędzie tortilli między sobą.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozwałkuj mniejszą część ciasta na tortillę o grubości dwóch milimetrów i wykonaj za pomocą kręconego noża dowolne wstążki ciasta do dekoracji.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rozłóż pokrojone paski ciasta jako dekorację na wierzchu ciasta, a następnie zrób mały otwór na środku ciasta i umieść patelnię z ciastem na stojaku w ciepłym miejscu na trzydzieści minut.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Po upływie czasu posmaruj ciasto ubitym z dwiema łyżkami mleka żółtkiem i włóż do piekarnika rozgrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Piecz ciasto w piekarniku przez dwadzieścia minut, a następnie zmniejsz stopień piekarnika do stu pięćdziesięciu i kontynuuj pieczenie ciasta, aż będzie złote przez dziesięć minut, a następnie pozostaw je w wyłączonym piekarniku na kolejne pięć minut.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Wyjmij przygotowane ciasto z piekarnika i rozłóż je z formy na stole.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

płyn, w którym drożdże są hodowane, powinien być przyjemny w dotyku, nie wyższy niż 40 stopni. Dlaczego to ma znaczenie? W ciepłym środowisku drożdże są dobrze aktywowane, umierają w gorącym środowisku, aw zimnym po prostu nie działają. Aby uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek, przetestuj drożdże przed zmieszaniem z resztą składników. Wlej trochę ciepłego mleka do miski, wymieszaj w niej drożdże. Przykryj miskę ręcznikiem kuchennym i umieść w ciepłym miejscu bez przeciągów na 10-15 minut. W tym czasie na powierzchni ciasta powinna pojawić się Piankowa Czapka drożdżowa. Jeśli tak się nie stanie, proces fermentacji się nie rozpoczął (drożdże są przeterminowane lub zepsute). W takim przypadku warto wziąć inne drożdże, w przeciwnym razie pieczenie nie zadziała.

dość prosty przepis na zrobienie pięknego, aromatycznego i bardzo smacznego ciasta z rybą i ryżem! Oferujemy udany przepis na pieczenie ciasta rybnego z ryżem i cebulą, który można bezpiecznie podawać na stole na różne święta! Ciasto drożdżowe na apetyczny i przewiewny placek rybny z ryżem składa się z niedrogich i niedrogich produktów. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Świeże drożdże - 109   kcal/100g

Podobne przepisy