skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec bułki twarogowe w piekarniku z twarogiem? Aby przygotować pyszne bułeczki bez drożdży, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Włóż czterysta gramów twarogu do odpowiedniej miski, a następnie wlej do niej jedną trzecią łyżeczki soli.
Krok 3:
Dodaj czterdzieści gramów stopionego masła do miski.
Krok 4:
Rozbij i dodaj dwa jaja kurze do miski.
Krok 5:
Wlej pięćdziesiąt gramów cukru do miski.
Krok 6:
Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 7:
Przerwij wszystkie składniki w misce blenderem na gładką pastowatą masę.
Krok 8:
Przesiej dwieście gramów mąki do wspólnej miski w dwóch dawkach.
Krok 9:
Wlej dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski.
Krok 10:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.
Krok 11:
Ciasto zbieramy w bryłę, a następnie wkładamy do celofanowej torby i wkładamy do lodówki na trzydzieści minut.
Krok 12:
Po trzydziestu minutach rozprowadzamy ciasto na stole posypanym niewielką ilością mąki i ugniatając, nadajemy mu kształt rodzaju kiełbasy.
Krok 13:
Podziel ciasto uformowane w kształt kiełbasy na dziesięć mniej więcej identycznych kawałków.
Krok 14:
Zwiń każdy kawałek ciasta w mące i uformuj z niego bułkę.
Krok 15:
Ułóż uformowane bułki na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 16:
Posmaruj bułki ubitym jajkiem kurzym na wierzchu.
Krok 17:
Posyp bułeczki sezamem do smaku i umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do stu siedemdziesięciu pięciu stopni na dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut.
Krok 18:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
bułki twarogowe są jak puch bez drożdży. Cóż, bardzo prosty przepis na domowe wypieki na herbatę w piekarniku! Rumiane, bujne wypieki bez drożdży-domowe delikatne bułeczki twarogowe w prostym piekarniku! Wszystkim, którzy zasadniczo odmówili użycia drożdży, oferuję swój autorski i wielokrotnie sprawdzony przepis. Takie bułeczki z twarogiem są zawsze cudownie przewiewne, miękkie, lekkie, a co najważniejsze, proste i szybkie w przygotowaniu. To idealna opcja na pyszne weekendowe śniadanie, które wprawi cię w wspaniały nastrój! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g