skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić kotlety Kijowskie z piersi kurczaka w piekarniku?
pokrój schłodzone masło w długie kostki, posiekaj koperek. I zwiń kawałki masła w koperku. Będzie to nadzienie do kotletów.
oddziel małą część od piersi kurczaka, odetnij folie i tłuszcz. Wytnij wzdłuż większości piersi, aby uzyskać jak dużą "książkę", nie musisz jej przecinać do końca. Wytnij "ogon" w "książce", aby uzyskać prostokąt. Włóż pierś między dwa folie i ostrożnie uderz z obu stron. Usuń folię, Posol mięso i pieprz.
na małej części piersi umieść kostkę masła w ziołach, zawiń tak, aby masło było pokryte mięsem ze wszystkich stron. Połóż mały filet na dużym i zawiń, zginając krawędzie na dole i na górze. Zawiń w taki sposób, w jaki każdy pakiet jest zwykle zawijany w papier. Jeśli znajdziesz nadmiar mięsa, możesz go po prostu odciąć.
obtocz każdy kotlet w Kijowie w mące i włóż do zamrażarki na pół godziny. W tym czasie Rozgrzej piekarnik do 200C. wlej olej roślinny do rondla i umieść na kuchence. Ubij 2 jajka osobno.
zanurz kotlety w jajku, zwiń w bułce tartej, ponownie zanurz w jajku i ponownie w bułce tartej. Teraz natychmiast zanurz kotlety w gorącym oleju i smaż przez 5 minut. Przenieś kotlety do wysmarowanej tłuszczem Formy do pieczenia i piecz w piekarniku przez 10 minut.
podawaj natychmiast z dowolnym dodatkiem, sałatką.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g