skład / składniki
metoda gotowania
włącz piekarnik do podgrzania o 180 stopni i ugotuj warzywa. Obierz ziemniaki, cebulę, marchewkę i seler. Wszystkie warzywa dobrze myjemy pod bieżącą wodą i suszymy.
ziemniaki nie są grubo krojone, powinny być dobrze upieczone. Najlepiej nadają się koła o szerokości około 4 mm. cebulę kroimy w cienkie ćwiartki pierścieni, a marchewki w cienkie pierścienie, okazuje się smaczna i nie warto jej mielić.
seler dobrze podkreśla smak, ale lepiej, jeśli nie jest zauważalny w gotowym naczyniu, można go pokroić w cienkie paski lub nawet zetrzeć na grubej tarce. Czosnek przepuszczamy przez prasę lub bardzo drobno siekamy nożem.
Przenieś wszystkie warzywa do głębokiej miski i zalej olejem roślinnym. Doprawiamy mieszankę warzywną solą, czarnym pieprzem, papryką, pieprzem cayenne, mieszanką suchych ziół i suszonymi pomidorami. Wszystkie przyprawy i przyprawy należy dodać do własnych upodobań, ilość może być dowolna. W razie potrzeby na tym etapie możesz urozmaicić danie dowolnymi przyprawami.
dobrze wymieszaj warzywa z olejem i przyprawami, składniki powinny być równomiernie rozłożone, aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Przenieś warzywa do rękawa & nbsp;do pieczenia, po związaniu go z jednej strony. Równomiernie rozprowadzamy zawartość wewnątrz, aby pieczenie na wszystkich etapach odbywało się z tą samą prędkością.
zawiązujemy rękaw po drugiej stronie i wysyłamy go do piekarnika na 45 minut. W tym czasie ziemniaki i wszystkie warzywa będą w pełni gotowe. Ziemniaki nie wyglądają jak klasyczne pieczone, bardziej przypominają duszone danie. Jeśli w rezultacie chcesz uzyskać małą skórkę, możesz przeciąć rękaw i wysłać ziemniaki do piekarnika na kolejne 10 minut w trybie konwekcji.
ziemniaki podawaj natychmiast z piekarnika, gorące. Może być całkowicie niezależnym daniem lub może być podawany jako dodatek i dodatek do wspólnego stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Suszone pomidory - 186 kcal/100g