ryba z serem w śmietanie w piekarniku

świetna ryba! Kilka kroków, aby uzyskać wspaniały wynik! Ryba z serem w śmietanie w piekarniku to delikatne danie z niesamowicie smacznym sosem. Aby go przygotować, możesz wziąć dowolną odmianę białej ryby morskiej. Pozwala to pokazać wyobraźnię i urozmaicić smak potrawy, wybierając najlepsze dla siebie.
M. JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 12 g
tłuszcze 50 % 13 g
węglowodany 4 % 1 g
226 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

ten przepis na gotowanie ryb uderza w połączenie łatwości przygotowania i wyrafinowania gotowej wersji Dania. Podstawą jest filet z białej ryby. Odmiana może być dowolna, wybierz niezależnie od najprostszego mintaja i morszczuka do droższych gatunków.

gotowe filety są sprzedawane w sklepach, jest to najłatwiejsza metoda gotowania, wystarczy je rozmrozić. Jeśli ryba jest cała, czyścimy łuski, odcinamy głowę i płetwy, patroszymy, myjemy bieżącą wodą i suszymy. Następnie usuń filet, wykonując głębokie nacięcie wzdłuż grzbietu, a dopiero potem usuń skórę z gotowego fileta. Jeśli wcześniej usuniesz skórę, trudno będzie oddzielić filet, rozpadnie się.

filet jest przygotowany. Włącz piekarnik na 180 stopni, aby podgrzać i zrobić sos. Obierz cebulę, umyj i pokrój w pierścienie. Cienko nie jest konieczne, musi zachować integralność po przeniesieniu do formy, idealnie-około 4 mm.grubość.

na patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż cebulę. Ser kroimy na kawałki, dodajemy do patelni i gotujemy na minimalnym ogniu. Ciągle mieszaj, aż ser się stopi, nie powinien się przypalić, ale po prostu stać się płynny.

gdy ser się rozpuści, wlej śmietanę. SOS doprawiamy bazylią, oregano, gałką muszkatołową, solą i mielonym pieprzem. Dusić na małym ogniu przez około 2-3 minuty.

rozłóż filety rybne w naczyniu do pieczenia. W razie potrzeby można to zrobić w całych warstwach lub pociąć na porcje. Posyp rybę sokiem z cytryny. Następnie następuje Kolejka sosu, ale niepożądane jest natychmiastowe wylewanie go z patelni. Aby zachować integralność, lepiej spróbować ostrożnie ułożyć cebulę na rybie, a na wierzch już polać sosem.

piecz rybę w rozgrzanym piekarniku przez 30-35 minut, aż utworzy się złoty kolor. Posyp posiekanymi ziołami i podawaj. Danie doskonale komponuje się z dodatkiem ziemniaków lub warzyw.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal / 100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Camembert - 299   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy