cielęcina w folii pieczona w piekarniku noworoczna

soczysta, delikatna cielęcina, która rozpływa się w ustach. Co może smakować lepiej niż dobry kawałek mięsa? Cielęcina według tego przepisu jest uzyskiwana bez charakterystycznego & quot; mlecznego & quot; smaku i jest bardzo smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno
nasstinAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 26 lutego-4 marca

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 16 g
tłuszcze 51 % 19 g
węglowodany 5 % 2 g
241 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Moja Cielęcina, osusz ręcznikami papierowymi, odetnij wszystkie folie i żyły, smaż na oliwie z oliwek na dużym ogniu dosłownie przez 1-2 minuty z każdej strony, aż będzie lekka skorupa

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w cienkie pierścienie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Złóż folię w 2 warstwach błyszczącą stroną do góry, połóż na niej cebulę w jednej warstwie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż talerze czosnku na cebuli

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na poduszce z cebuli i czosnku kładziemy cielęcinę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pieprz, sól

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp suszoną bazylią lub innymi aromatycznymi ziołami

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp mieszanką mielonej papryki i dobrze natrzyj cielęcinę solą i przyprawami ze wszystkich stron

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na wierzch kładziemy kawałek masła

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Owiń mięso folią, dobrze uszczelniając krawędzie

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Piec w piekarniku w 180 stopniach przez 1 godzinę

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po godzinie pachnąca cielęcina w folii jest gotowa

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy