skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone produkty. Lepiej jest wziąć świeżą rybę, jeśli ryba jest zamrożona, należy ją najpierw rozmrozić. Możesz wziąć dowolne warzywa: ziemniaki, paprykę, cebulę itp.; biorę zestaw cukinii, marchwi i porów. Sok z cytryny w razie potrzeby, kto nie lubi go w rybach, może go nie dodawać. Biorę suche przyprawy specjalnie przeznaczone do ryb (mam tam pieprz, Regan, imbir, kolendrę). Przygotuj naczynia do smażenia i pieczenia.
Krok 2:
Aby ugotować rybę, należy ją najpierw pokroić i wyczyścić. Wskazane jest oczywiście kupowanie natychmiast obranych ryb. Jeśli ryba nie jest czyszczona, należy usunąć jej wnętrzności i łuski. Opłucz rybę zimną wodą. Wykonaj nacięcia na grzbiecie ryby ostrym nożem, jakby planując porcje. Natrzyj rybę olejem. zmieszany z sokiem z cytryny i suchymi przyprawami z solą. Możesz zostawić rybę trochę marynowaną.
Krok 3:
Wszystkie wybrane warzywa opłucz, obierz i pokrój w paski. Niezależnie od tego, które warzywa zostały wybrane, będą musiały być wstępnie smażone do połowy ugotowane, w przeciwnym razie mogą nie mieć czasu na gotowanie z rybą razem. Rozgrzej patelnię, wlej połowę oleju roślinnego, sól i smaż warzywa do połowy ugotowane, ciągle mieszając. Zajmie to 10-15 minut.
Krok 4:
Włożyć do naczynia do pieczenia & quot; poduszkę & quot; ze smażonych warzyw, na wierzch ułożyć przygotowaną rybę. Przykryj formę folią i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut (czas będzie zależał od możliwości piekarnika).
Krok 5:
Po 30 minutach wyjmij formę z rybą, zdejmij folię i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 15 minut.
Krok 6:
Podawaj gotową rybę z dodatkiem warzyw na gorąco. To wystarczy na lekką kolację. Jeśli chcesz bardziej satysfakcjonujący posiłek, możesz zaoferować więcej gotowanego ryżu lub ziemniaków.
biały Kupidyn, lub ta ryba nazywana jest karpem miłości, w wyniku gotowania okazuje się bardzo delikatny, z pysznym białym miąższem. Ta ryba pochodzi z rodziny karpiowatych i smakuje bardzo podobnie do zwykłego karpia. Chociaż miąższ Kupidyna jest bardzo smaczny, ma dużo kości. Dlatego do jedzenia dla niemowląt nie polecam takiej ryby.
jak w każdej rybie, Amur ma wiele witamin i składników odżywczych, więc jego (lub jakakolwiek inna ryba) musi być zawarta w diecie wycia.
podczas gotowania ryb należy pamiętać, że musisz kupić świeżą rybę i gotować ją przez co najmniej 30 minut w piekarniku (tj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Biały Kupidyn - 134 kcal/100g