Biały Kupidyn pieczony w piekarniku

pyszne zdrowe ryby pieczone w piekarniku. Proste przygotowanie pysznej ryby z warzywami w piekarniku. Możesz wziąć dowolne warzywa, które lubisz lub jesz w domu. Lepiej jest wziąć świeżą rybę do gotowania.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 11 g
tłuszcze 30 % 6 g
węglowodany 15 % 3 g
107 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone produkty. Lepiej jest wziąć świeżą rybę, jeśli ryba jest zamrożona, należy ją najpierw rozmrozić. Możesz wziąć dowolne warzywa: ziemniaki, paprykę, cebulę itp.; biorę zestaw cukinii, marchwi i porów. Sok z cytryny w razie potrzeby, kto nie lubi go w rybach, może go nie dodawać. Biorę suche przyprawy specjalnie przeznaczone do ryb (mam tam pieprz, Regan, imbir, kolendrę). Przygotuj naczynia do smażenia i pieczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby ugotować rybę, należy ją najpierw pokroić i wyczyścić. Wskazane jest oczywiście kupowanie natychmiast obranych ryb. Jeśli ryba nie jest czyszczona, należy usunąć jej wnętrzności i łuski. Opłucz rybę zimną wodą. Wykonaj nacięcia na grzbiecie ryby ostrym nożem, jakby planując porcje. Natrzyj rybę olejem. zmieszany z sokiem z cytryny i suchymi przyprawami z solą. Możesz zostawić rybę trochę marynowaną.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystkie wybrane warzywa opłucz, obierz i pokrój w paski. Niezależnie od tego, które warzywa zostały wybrane, będą musiały być wstępnie smażone do połowy ugotowane, w przeciwnym razie mogą nie mieć czasu na gotowanie z rybą razem. Rozgrzej patelnię, wlej połowę oleju roślinnego, sól i smaż warzywa do połowy ugotowane, ciągle mieszając. Zajmie to 10-15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włożyć do naczynia do pieczenia & quot; poduszkę & quot; ze smażonych warzyw, na wierzch ułożyć przygotowaną rybę. Przykryj formę folią i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut (czas będzie zależał od możliwości piekarnika).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 30 minutach wyjmij formę z rybą, zdejmij folię i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 15 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podawaj gotową rybę z dodatkiem warzyw na gorąco. To wystarczy na lekką kolację. Jeśli chcesz bardziej satysfakcjonujący posiłek, możesz zaoferować więcej gotowanego ryżu lub ziemniaków.

biały Kupidyn, lub ta ryba nazywana jest karpem miłości, w wyniku gotowania okazuje się bardzo delikatny, z pysznym białym miąższem. Ta ryba pochodzi z rodziny karpiowatych i smakuje bardzo podobnie do zwykłego karpia. Chociaż miąższ Kupidyna jest bardzo smaczny, ma dużo kości. Dlatego do jedzenia dla niemowląt nie polecam takiej ryby.
jak w każdej rybie, Amur ma wiele witamin i składników odżywczych, więc jego (lub jakakolwiek inna ryba) musi być zawarta w diecie wycia.
podczas gotowania ryb należy pamiętać, że musisz kupić świeżą rybę i gotować ją przez co najmniej 30 minut w piekarniku (tj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Biały Kupidyn - 134   kcal/100g

Podobne przepisy