skład / składniki
metoda gotowania
Nutria w piekarniku jest bardzo prosta w przygotowaniu.
1. Nutria musi być spalona z wełny i pokrojona na porcje. To mięso (na przykład jagnięcina) nie jest myte.
2. Pokrój mięso na dość duże porcje. Nie wyrzucaj nadmiaru tłuszczu. Przyda się, po prostu włóż go do osobnej miski. Sól i pieprz mięso. Jeśli chcesz, możesz dodać swoje ulubione przyprawy, adjika, musztardę, sos sojowy z miodem - cokolwiek chcesz. Dla czystego smaku i po raz pierwszy lepiej jest wziąć tylko sól i pieprz, a następnie eksperymentować.
3. Obierz cebulę i czosnek i pokrój - cebulę w półpierścienie, a czosnek w plasterki.
4. Połóż warstwę tłuszczu na blasze do pieczenia równą warstwą. Dalej-warstwa cebuli z czosnkiem. A ostatnia warstwa to mięso.
5. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku. 180 stopni i półtorej godziny. W połowie gotowania Odwróć mięso na drugą stronę.
6. Podawaj Nutri pieczone w piekarniku na gorąco z natką pietruszki.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mięso nutrii - 190 kcal/100g