Nutria pieczona w piekarniku

Nutria w piekarniku jest prosta, smaczna i ekonomiczna! Czytaj i gotuj! Łatwe! I niech nutria nie jest kochana przez wszystkich, ale dla tych, którzy odważą się ją ugotować, otworzy się kolejne pole do eksperymentów. To pyszny i prosty przepis.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 77 % 17 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 9 % 2 g
169 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

Nutria w piekarniku jest bardzo prosta w przygotowaniu.
1. Nutria musi być spalona z wełny i pokrojona na porcje. To mięso (na przykład jagnięcina) nie jest myte.
2. Pokrój mięso na dość duże porcje. Nie wyrzucaj nadmiaru tłuszczu. Przyda się, po prostu włóż go do osobnej miski. Sól i pieprz mięso. Jeśli chcesz, możesz dodać swoje ulubione przyprawy, adjika, musztardę, sos sojowy z miodem - cokolwiek chcesz. Dla czystego smaku i po raz pierwszy lepiej jest wziąć tylko sól i pieprz, a następnie eksperymentować.
3. Obierz cebulę i czosnek i pokrój - cebulę w półpierścienie, a czosnek w plasterki.
4. Połóż warstwę tłuszczu na blasze do pieczenia równą warstwą. Dalej-warstwa cebuli z czosnkiem. A ostatnia warstwa to mięso.
5. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku. 180 stopni i półtorej godziny. W połowie gotowania Odwróć mięso na drugą stronę.
6. Podawaj Nutri pieczone w piekarniku na gorąco z natką pietruszki.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mięso nutrii - 190   kcal/100g

Podobne przepisy