skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko jest szybkie i bardzo proste! Rozgrzej piekarnik do 230°C.
Krok 2:
Bakłażany (muszą być pokrojone cieńsze niż moje zdjęcie, 2 razy)
Krok 3:
I pokrój pomidory na cienkie koła.
Krok 4:
Czosnek nie jest drobno siekany jak zwykle, ale bardzo grubo krojony. Ser Suluguni pokroić w cienkie plasterki. Bierzemy naczynie żaroodporne i układamy w nim zachodzące na siebie warzywa, naprzemiennie bakłażany, pomidory i ser. Losowo dodaj czosnek, zalej olejem, posyp pieprzem i suchymi ziołami.
Krok 5:
To wszystko, teraz wkładamy to piękno do piekarnika na 20 minut. Nawet jeśli nie miałeś apetytu, uwierz mi, pojawi się z samego smaku!
Krok 6:
Przed podaniem wystarczy dodać zielony akcent i udekorować danie bazylią lub natką pietruszki.
Krok 7:
A oto jasna letnia zapiekanka warzywna. Szczerze-morze przyjemności!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g