skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj mięso mielone w odpowiedniej głębokiej misce, dodaj do niego sól, przyprawy do smaku, jajko. Wszystko wymieszaj.
cebulę obrać, drobno posiekać i usmażyć na patelni na oleju. Gotuj wrzącą wodę. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
surowe rogi szczelnie napełnij mięsem mielonym i ułóż w jednej warstwie ściślej do siebie w naczyniu do pieczenia. Weź większą formę, możesz na całej powierzchni piekarnika.
jak wypełnić spód formy nadziewanymi rożkami, ułożyć na nich warstwę smażonej cebuli. Napełnij wszystko całkowicie wodą. Pokrój pomidora w plasterki i ułóż warstwę na makaronie z cebulą.
umieść formę z makaronem w piekarniku na 40 minut. Przed wyjęciem z piekarnika upewnij się, że makaron i mięso mielone są upieczone. W razie potrzeby upiecz, aż będzie gotowy!
podczas serwowania rożki udekoruj koperkiem i tartym serem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g