nadziewane rożki z mięsem mielonym w piekarniku

świetna alternatywa dla makaronu granatowego-smakuj, gotuj! W naszej rodzinie wszyscy uwielbiają znane wszystkim danie z makaronu w kolorze granatowym. Tym razem przygotowując się do gotowania, chciałem to zrozumieć i okazało się to doskonałe - wszystkim się podobało!
mariyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 34 % 11 g
węglowodany 44 % 14 g
184 kcal
IG: 7 / 93 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

przygotuj mięso mielone w odpowiedniej głębokiej misce, dodaj do niego sól, przyprawy do smaku, jajko. Wszystko wymieszaj.

cebulę obrać, drobno posiekać i usmażyć na patelni na oleju. Gotuj wrzącą wodę. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

surowe rogi szczelnie napełnij mięsem mielonym i ułóż w jednej warstwie ściślej do siebie w naczyniu do pieczenia. Weź większą formę, możesz na całej powierzchni piekarnika.

jak wypełnić spód formy nadziewanymi rożkami, ułożyć na nich warstwę smażonej cebuli. Napełnij wszystko całkowicie wodą. Pokrój pomidora w plasterki i ułóż warstwę na makaronie z cebulą.

umieść formę z makaronem w piekarniku na 40 minut. Przed wyjęciem z piekarnika upewnij się, że makaron i mięso mielone są upieczone. W razie potrzeby upiecz, aż będzie gotowy!

podczas serwowania rożki udekoruj koperkiem i tartym serem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g

Podobne przepisy