skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec pstrąga tęczowego w folii z grzybami w piekarniku? Przygotuj wszystkie produkty zgodnie z listą. Lepiej jest użyć świeżo złowionego pstrąga, wtedy gotowe danie okaże się szczególnie delikatne i soczyste. Jeśli masz rybę z zamrażarki, wyjmij ją wcześniej i rozmrażaj w temperaturze pokojowej, aż do całkowitego rozmrożenia. Oczyść pstrąga z łusek, wyjmij wnętrzności i usuń skrzela. Dokładnie umyj tusze pod bieżącą zimną wodą i osusz papierowymi serwetkami.
Krok 2:
Opłucz i osusz pieczarki. Grzyby nie powinny mieć nadmiaru wody, w przeciwnym razie nie będą smażone, ale duszone w przyszłości. Pokrój pieczarki na cienkie talerze. Obierz cebulę i pokrój w cienkie pióra. Smażyć grzyby z cebulą na niewielkiej ilości oleju roślinnego na złoty kolor.
Krok 3:
Połóż folię na płaskiej powierzchni, posmaruj cienką warstwą masła. Połóż rybę na wierzchu.
Krok 4:
Napełnij pstrąga nadzieniem grzybowym. Posyp tuszę niezbędną ilością soli. Pieprz do smaku i dodaj ulubione suche przyprawy. Mogą to być wszelkiego rodzaju suche zioła, mieszanka mielonej papryki i inne. Skrop sok ze świeżo wyciśniętej cytryny na wierzchu.
Krok 5:
Dobrze owinąć rybę folią w dwóch lub trzech warstwach, aby po upieczeniu cały sok pozostał w środku i nie zabrakło. Wyślij pstrąga do nagrzanego piekarnika. Piec do całkowitego ugotowania. Czas i temperatura zależą od funkcji piekarnika. Zwykle wystarcza mi 20-30 minut w temperaturze 200 stopni, tryb góra-dół.
Krok 6:
Cudownie pyszny pstrąg z nadzieniem grzybowym jest gotowy, możesz go podać!
Owoce morza są niezwykle dobre dla ludzkiego ciała. Mięso pstrąga zawiera duże ilości kwasów tłuszczowych (Omega3 i omega6), witamin i aminokwasów.
pstrąg jest produktem niskokalorycznym, w 100 gramach. zawiera około 90 kcal., więc jeśli podążasz za postacią, pamiętaj o włączeniu do swojej diety potraw z owoców morza, w tym pstrąga.
smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g