skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić zapiekankę z tartej cukinii z mielonym mięsem w piekarniku? Produkty do gotowania zapiekanek. Cukinia i cebula obrane, umyte. Weź dowolne mięso mielone. Mam kurczaka i wołowinę. Chciałem uzyskać bardziej dietetyczną opcję, więc wziąłem mięso mielone z gotowanego mięsa i przewinąłem je w maszynce do mięsa. Możesz wziąć surowe mięso mielone, a podczas smażenia cebuli na patelni podsmaż mięso, aż straci różowy kolor.
Krok 2:
Zetrzyj cukinię. Więc te warzywa są soczyste, dają dużo soku, trzeba je trochę wycisnąć, a nadmiar soku spuścić.
Krok 3:
Do cukinii wbij jajka, dokładnie wymieszaj.
Krok 4:
Zetrzyj ser i dodaj 3/4 do cukinii. Wymieszaj jeszcze raz.
Krok 5:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem.
Krok 6:
Połóż, dodając, mieszankę cukinii na dnie formy.
Krok 7:
Pokrój średniej wielkości cebulę. Rozgrzej patelnię, wlej olej i smaż cebulę przez kilka minut.
Krok 8:
Umieść mięso mielone na tej samej patelni, a jeśli masz je surowe, smaż, aż różowy zniknie. Odcedź cały tłuszcz z mięsa mielonego. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól, przyprawy i wymieszaj. Po prostu wymieszałem gotowe mięso mielone z gotowanego mięsa z lekko smażoną cebulą i wszystkimi innymi składnikami.
Krok 9:
Umieść mięso mielone w naczyniu do pieczenia na mieszance cukinii.
Krok 10:
Resztę sera posyp mielonym mięsem na wierzchu. Piecz przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku, aż się ugotuje.
Krok 11:
Tak wygląda gotowa zapiekanka! Jest bardzo smaczny na gorąco, Dobry i schłodzony, ale jego smak nie jest wtedy tak jasny, więc sugeruję, aby wybrać dla niego ostrzejszy ser i można go umieścić 2 razy więcej. Z ilością przypraw można też & quot; pobawić się & quot;.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
koncentrat pomidorowy w tym przepisie można zastąpić pomidorami we własnym soku, świeżymi pomidorami lub keczupem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g