skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec kurczaka z czosnkiem w piekarniku ze skórką? Opłucz całą tuszę kurczaka pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym.
Krok 2:
Wlej wymaganą ilość oleju roślinnego do osobnej miski.
Krok 3:
Dodaj suchy czosnek, przyprawę curry, sól i mielony pieprz do oleju roślinnego. Wymieszaj wszystko równomiernie.
Krok 4:
Równomiernie posmaruj tuszę kurczaka rękami, powstałą mieszanką. Ostrożnie wetrzyj przyprawy w kurczaka. Następnie przykryj folią spożywczą i pozostaw na godzinę. Przed gotowaniem przykryj naczynie do pieczenia folią i połóż tuszę kurczaka. Umieść formę z kurczakiem w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 1,5 godziny.
Krok 5:
Gotowość kurczaka można sprawdzić wbity w niego nóż. Jeśli sok z cięcia jest lekki jak bulion, kurczak jest gotowy. Wyjmij formę z gotowym kurczakiem z piekarnika. Połóż kurczaka na przygotowanym naczyniu i podawaj na gorąco. Smacznego!
przygotowanie tego dania nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności i umiejętności.
cały kurczak gotowany w piekarniku to proste i smaczne danie. Pieczony kurczak zawsze będzie wyglądał elegancko i uroczyście na świątecznym stole. Dzięki dodatkowemu mielonemu czosnkowi podczas pieczenia w kuchni unosi się pyszny aromat, któremu nikt nie może się oprzeć.
podczas pieczenia kurczaka można do niego dodać warzywa, takie jak ziemniaki, marchew, brokuły. Danie mięsne i pyszny dodatek będą natychmiast gotowe. Co jest bardzo ważne w oszczędzaniu czasu gotowania. Nie będziesz musiał zastanawiać się nad przygotowaniem osobnego przystawki.
pomimo faktu, że mięso z kurczaka należy do diety, wielu z nas uwielbia pieczonego kurczaka właśnie ze względu na jego apetyczną, chrupiącą skórkę. Skóra zawiera oczywiście dużo kalorii i dlatego nie należy jej nadużywać. Ale rozpieszczanie się czasami nie jest zabronione.
tak, a przyprawy można wymieniać według własnych upodobań.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g