skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Pokrój skrzydła na 3 części wzdłuż stawu, pozostaw końcówki skrzydeł na bulion, nie będziemy ich potrzebować
Krok 3:
Przygotuj solankę: w tym celu rozpuść 3 stoły w 1 litrze wody. l. soli
Krok 4:
Dodaj sos sojowy. W oryginale był sos rybny, ale bardzo trudno go znaleźć. Jeśli go masz, możesz go wziąć - będzie bardzo smaczny
Krok 5:
Pozostaw skrzydła w solance na 2 godziny
Krok 6:
Następnie odsącz solankę i osusz skrzydła
Krok 7:
Przenieś kawałki skrzydeł do torby, dodaj stół 2-3. l. mąka jest dobrze wyciśnięta
Krok 8:
To najszybszy sposób na panierowanie skrzydełek w mące
Krok 9:
Przygotuj ciasto: w tym celu wymieszaj jajka i mleko
Krok 10:
Dobrze wymieszaj - i ciasto jest gotowe
Krok 11:
Niesłodzone płatki kukurydziane są przenoszone do torby i zwijane na nich wałkiem do ciasta
Krok 12:
Nie trzeba mocno siekać, smakuje lepiej, gdy pojawiają się kawałki płatków
Krok 13:
Dodaj mąkę
Krok 14:
Przyprawy
Krok 15:
Sól i cukier
Krok 16:
Dobrze wymieszaj - i panierka jest gotowa! Panierkę można przygotować z wyprzedzeniem i wykorzystać w razie potrzeby
Krok 17:
Zanurz każdy kawałek w cieście
Krok 18:
Obtaczamy panierkę ze wszystkich stron
Krok 19:
Rozłóż na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem roślinnym
Krok 20:
Nasze skrzydełka są prawie gotowe do pieczenia
Krok 21:
Teraz dobrze spryskaj olejem roślinnym, aby cała panierka dobrze się nim pokryła - w ten sposób chwyci się i będzie chrupiąca
Krok 22:
Piec w 180-200 stopniach przez 40-45 minut, aż będzie brązowawy. W razie potrzeby można lekko smażyć na głębokim tłuszczu, a następnie piec do miękkości
Krok 23:
Nasze pikantne chrupiące skrzydełka są gotowe! Podawać z sosem czerwonym i białym. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal / 100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal / 100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Płatki kukurydziane (cornflex) - 388 kcal/100g
- Płatki kukurydziane - 388 kcal/100g